ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Κόντεψα να φύγω απ' την Ελλάδα τρεις φορές


Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης δεν έφυγε, αλλά γέμισε μια «Μικρή Βαλίτσα» με τραγούδια αφιερωμένα σε όσους αναγκάζονται να φύγουν απ' τον τόπο τους. Τι θεωρεί προσωπική ήττα.

o-alkinoos-iwannidis-sto-gualino


Αντί να φύγει από την Ελλάδα, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης γέμισε τη βαλίτσα του με νέα τραγούδια, που αφιερώνει σε όσους αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον τόπο τους και σε όσουςεγκαταλείπονται από αυτόν.
Πρόκειται για τον πιο αληθινό δίσκο του μέχρι τώρα, όπως λέει ο ίδιος. Πέντε χρόνια μετά τη «Νεροποντή» ο Αλκίνοος επιστρέφει, με τη «Μικρή Βαλίτσα». Ενα άλμπουμ που μοιάζει με ταινία, με σενάριο και σκηνοθεσία. Με κομμάτια a cappela, με απαγγελίες, με τρία λαϊκά τραγούδια, με στίχο σημερινό, ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ. 

Η εξομολόγηση

Ο ίδιος εξομολογείται στο σημείωμά του ότι έφτασε κοντά στο να φύγει από τη χώρα:
«Κόντεψα να φύγω από την Ελλάδα τρεις φορές τα τελευταία χρόνια. Τι θα έβαζα σε μια μικρή αποσκευή; Τι θα κρατούσα από τον τόπο, την εποχή και τον εαυτό που θα άφηνα; Πώς συσκευάζονται ο δρόμος, ο χρόνος και ο πόνος, όσα δηλαδή κάνουν τον κάθε έναν μας αυτό που είναι; Ποια είναι τα απολύτως απαραίτητα, αυτά που, για να χωρέσουν, πρέπει να αφαιρεθεί κάτι άλλο;
Όπως, φεύγοντας βιαστικά οι πρόσφυγες, παίρνουν μαζί ταστέφανα και τις φωτογραφίες τους, έτσι έκλεισα στη Μικρή Βαλίτσα κάποια λαϊκά τραγούδια, ανάμεσα σε εικόνες του προσώπου και του καιρού μας. Επιστρέφοντας χωρίς να έχω φύγει, την ανοίγω πάλι, για να βρω μικρά κομμάτια μνήμης, τη θολή συνείδηση της τωρινής στιγμής και την προσμονή της μέρας που θα έρθει - κι ας μην έρθει. Όλα μαζί ανάκατα, μπερδεμένα, στριμωγμένα κι ακριβά».

«Προσωπική μου ήττα που έδωσα cd μου σε εφημερίδες»

«Η κυκλοφορία δίσκων μέσω εφημερίδων έχει κάνει μεγάλη ζημιά και στη μουσική και στον Τύπο. Κάποια στιγμή υπέκυψα, έδωσα την άδεια να βγουν παλαιότερες δουλειές μου με εφημερίδες προκειμένου να μπορέσουμε η εταιρεία κι εγώ να φτιάξουμε νέους δίσκους. Αυτό είναι κάτι που το θεωρώ προσωπική μου ήττα. Θεωρώ πως τα δωρεάν cd με τις εφημερίδες προξένησαν μεγάλο κακό στη δισκογραφία. Αναγκάστηκα να δώσω την άδεια στη δισκογραφική μου εταιρία προκειμένου να χρηματοδοτηθεί αυτό το νέο cd. Το ξέρω. Δεν έδωσα όμως τα cd μου στις εφημερίδες τότε που πλήρωναν τόσα χρήματα ώστε μπορούσες να αγοράσεις ολόκληρο σπίτι».
Ο νέος δίσκος του δεν θα κυκλοφορήσει σε κυριακάτικη εφημερίδα αλλά με την παραδοσιακή μέθοδο της πώλησης στα δισκοπωλεία.

Ο Αλκίνοος στο «Γυάλινο»

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης έχει πει πως η εμφάνιση προϋποθέτειεξαφάνιση. Μετά από απουσία ενός χρόνου, επιστρέφει για οκτώ παραστάσεις στο «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο».

ΠΗΓΕΣ : " http://www.tovima.gr   ΚΑΙ     http://www.thetoc.gr  " 

Πατήστε επάνω στις λέξεις (  επιστρέφει για οκτώ παραστάσεις    ) και στην συνέχεια στον Σύνδεσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου