ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Αντ. Σαμαράς: Όχι σε πρόωρες εκλογές

Ζητούμενο ένα ελάχιστο εθνικής συνεννόησης

04/11/2014
Την πεποίθησή του ότι οι Έλληνες βουλευτές υπεύθυνα σκεπτόμενοι τον Φεβρουάριο θα εκλέξουν νέο πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και δε θα οδηγήσουν σε πρόωρες εκλογές τη χώρα εξέφρασε ξανά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως «διανύσαμε πάρα πολύ δρόμο, για να τα τινάξουμε όλα στον αέρα».
Υποδεχόμενος τον κ. Σαμαρά στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Παπούλιας επανέλαβε τη θέση του για την ανάγκη ελάχιστης συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων.
«Είναι ενδιαφέροντα όσα έρχονται και όσα έγιναν, έχουν αφήσει ίχνη. Νομίζω ότι η κατάσταση επιβάλλει αυτό που πάντοτε πίστευα: Μια ελάχιστη πολιτική συναίνεση από όλα τα κόμματα για να αντιμετωπίσουμε ομόθυμα όλα αυτά τα οποία επέρχονται σαν χιονοστιβάδες. Η κατάσταση επιβάλλει την ελάχιστη συνεννόηση» είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, κάτι που είχε τονίσει και κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Απαντώντας ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι συμφωνεί απολύτως, ενώ συμπλήρωσε πως μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο για να τον ενημερώσει για την κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας, για τη διεθνή κατάσταση, για την πορεία των διαπραγματεύσεων, για το ταξίδι στην Κύπρο και την Αίγυπτο.
Νωρίτερα, την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών προκειμένου να συμφωνηθεί η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών πριν την προεδρική εκλογή και πριν την υπογραφή νέων δεσμευτικών συμφωνιών με τους εταίρους ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, απευθύνοντας έκκληση προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις «ώστε να υπάρξει η ύστατη συνεννόηση στα αυτονόητα».
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο κ. Τσίπρας πρότεινε ακόμη στο Συμβούλιο να διευρευνηθεί η δυνατότητα να υπάρξει συμφωνία για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, ώστε η εκλογή του να γίνει με μεγάλη πλειοψηφία από τη νέα Βουλή.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά πως οδηγεί τη χώρα σε μια παρατεταμένη περιοδο έντασης μέχρι τον Μάρτιο, καθώς, όπως είπε, δεν διαθέτει την απαιτούμενη πλειοψηφία για την εκλογή Προέδρου, «κάνοντας επιλογή αποσταθεροποίησης».
Όπως είπε, αυτό που χρειάζεται είναι «μια κυβέρνηση ισχυρή, με ισχυρή λαϊκή εντολή».
Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη «με ομαλό και συντεταγμένο τρόπο να οδηγηθούμε σε μια δημοκρατική διαδικασία, με ενότητα και όχι σύγκρουση, και να τεθούν στον λαό δύο σχέδια: Συνέχιση της ίδιας πολιτική ή διαπραγμάτευση».
«Το πρωί ζητούν θεσμική εκτροπή. Το απόγευμα την ονομάζουν… σταθερότητα» σχολίασε η κυβερνητική εκπρόσωπος με αφορμή τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Για απαξίωση της συνταγματικής νομιμότητας και των δημοκρατικών θεσμών προκειμένου να εξυπηρετήσει μικροκομματικές σκοπιμότητες κατηγόρησε τον κ. Αλέξη Τσίπρα το ΠΑΣΟΚ.
«Ευτυχώς για τη δημοκρατία και τους θεσμούς, το Σύνταγμά μας δεν προβλέπει μεθοδεύσεις, όπως αυτές που συνέλαβε η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και πήγε ο κ. Τσίπρας να πει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας χωρίς να αντιλαμβάνεται το θεσμικό ρόλο του αρχηγού του κράτους σε ένα κοινοβουλευτικό πολίτευμα όπως το δικό μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της συγκυβέρνησης.

ΠΗΓΗ : " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου