ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Η Ευρασιατική Ένωση θα αρχίσει να λειτουργεί την 1η Ιανουαρίου


Posted: Δεκεμβρίου 24, 2014 at 8:09 πμ, Last Updated: 

ευρ
Την 1η Ιανουαρίου 2015, ο κόσμος θα ξυπνήσει με μια νέα διεθνή οργάνωση, που θα καλύπτει τον τεράστιο γεωγραφικό χώρο από το Μπρεστ των συνόρων της Πολωνίας, μέχρι τα σύνορα της Κίνας.


Κατά την ημερομηνία αυτή, η Τελωνειακή Ένωση θα ξαναγεννηθεί με το όνομα της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης.

Στις τρεις ιδρυτικές χώρες- Λευκορωσία, Καζακστάν και Ρωσία- εντάχθηκαν η Αρμενία και το Κιργιστάν. Στο Γερεβάν, ήδη, έχει επικυρωθεί η συνθήκη προσχώρησης στην Ένωση και στο Μπισκέκ θα γίνει από στιγμή σε στιγμή.

Η οικονομική ολοκλήρωση μεταξύ των πρώην σοβιετικών δημοκρατιών είναι αναπόφευκτη στην εποχή της παγκοσμιοποίησης.

Η ιδέα της ξεχωριστής ανάπτυξης απομακρύνθηκε.

Για πρώτη φορά ξεκίνησε από τον πρόεδρο του Καζακστάν Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ το 1994- μόλις τρία χρόνια μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

Υπέδειξε ότι το νέο μοντέλο τη οικονομικής ένωσης, της Ρωσίας και όλων των πρώην σοβιετικών δημοκρατιών, διατηρώντας παράλληλα την πολιτική ανεξαρτησία τους με τη δημιουργία της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης, είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα της μετασοβιετικής εποχής.

Στη συνέχεια- σε μια εποχή αναβίωσης των φυγοκεντρικών διαδικασιών, η ιδέα φαινόταν πολύ επαναστατική.

Κάθε ένα από τα νεοσύστατα κράτη, προσπαθούσαν να δείξουν την αυτονομία τους, την ανεξαρτησία και τη δύναμή τους.

Πολύ σύντομα, όμως, συνειδητοποίησαν, ότι η πραγματική δύναμη βρίσκεται στην αλληλεπίδραση και την αλληλοσυμπλήρωση των οικονομιών τους, αφού επί δεκαετίες είχαν συνεργασθεί.

Η δημιουργία της νέας οικονομικής ένωσης προβλέπει την ελεύθερη κυκλοφορία των εμπορευμάτων, των υπηρεσιών, της εργασίας και του κεφαλαίου.

Ορισμένοι εισάγουν ιδέες για την εισαγωγή ενός κοινού νομίσματος, αλλά οι ειδικοί συμβουλεύουν να μην γίνουν βιαστικές κινήσεις. Σύμφωνα με αυτούς, το στάδιο αυτό είναι πιο λογικό, ώστε να ενισχυθούν τα εθνικά νομίσματα κατά την πρώτη εφαρμογή της ενιαίας αγοράς και υπηρεσιών. ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ




Πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2014/12/%ce%b7-%ce%b5%cf%85%cf%81%ce%b1%cf%83%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%ad%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b8%ce%b1-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%af%cf%83%ce%b5%ce%b9-%ce%bd%ce%b1-%ce%bb%ce%b5%ce%b9%cf%84.html#ixzz3Mop9wgjI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου