ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Θερμή εισβολή τα Χριστούγεννα αλλά ο χειμώνας επιστρέφει με χιόνια Posted: Δεκεμβρίου 24, 2014 at 1:20 πμ


xioni-bufallo-xamos2

Γενικά αίθριο καιρό με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες αναμένουμε την Τετάρτη, Παραμονή Χριστουγέννων, σε ολόκληρη την χώρα .Τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σχηματιστούν ομίχλες και κατά τόπους παγετός.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 5 Beaufort. Στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 5 Beaufort, στο Κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 5 Beaufort και στο νότιο Αιγαίο, το Κρητικό Πέλαγος και το Καρπάθιο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 5 Beaufort.
Η θερμοκρασία σε άνοδο , θα φτάσει στα βόρεια τους 15 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά τους 16-17 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 18 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 19-20 βαθμούς Κελσίου.
Ανήμερα τα Χριστούγεννα αναμένουμε ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες στην χώρα με τοπικές ομίχλες και παγετό στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις και δεν θα ξεπεράσουν τα 4 Beaufort ενώ η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα φτάσει στα ηπειρωτικά ακόμα και τους 19-20 βαθμούς Κελσίου.
Την Παρασκευή ,δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, θα αρχίσει η αλλαγή του καιρού με νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια και με τοπικές βροχές από τα βορειοδυτικά. Το Σάββατο αναμένουμε κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας με βροχές κατά περιόδους έντονες ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά της χώρας καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά φτάνοντας στα πελάγη ακόμα και τα 8 Beaufort ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση από βορρά προς νότο.
Χρόνια πολλά σε όλους πάντα με υγεία και χαρά
Επιμέλεια: meteo-news.gr


Πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2014/12/%ce%b8%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%ae-%ce%b5%ce%b9%cf%83%ce%b2%ce%bf%ce%bb%ce%ae-%cf%84%ce%b1-%cf%87%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%8d%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%bd%ce%b1-%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%ac-%ce%bf-%cf%87.html#ixzz3MonIBQVQ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου