ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

ΟΑΕΔ: 52.818 θέσεις κοινωφελούς εργασίας

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

24/12/2014
Συνολικά 52.818 θέσεις πεντάμηνης απασχόλησης καλύπτονται με το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.
Πρόκειται για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας σε δήμους, περιφέρειες, σχολεία, νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία κλπ.
Η δημόσια πρόσκληση με τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής των ανέργων στο πρόγραμμα, έχει αποσταλεί από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ στο ΑΣΕΠ για την τελική έγκριση, η οποία αναμένεται εντός των επομένων ημερών.

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων, που πλήττονται εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης, βάσει των στοιχείων της εγγεγραμμένης ανεργίας του ΟΑΕΔ. Αποβλέπει στην ενίσχυση της απασχόλησης των ανέργων, στην ένταξη τους στην αγορά εργασίας και ταυτόχρονα στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Για κάθε ωφελούμενο που θα προσληφθεί το μισθολογικό κόστος αντιστοιχεί σε 19,6 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερο από 490 ευρώ το μήνα για ανέργους άνω των 25 ετών. Για ανέργους κάτω των 25 ετών το μισθολογικό κόστος ανέρχεται σε 17,1 ευρώ ημερησίως ή 427 ευρώ το μήνα.
Οι άνεργοι, όταν ανακοινωθεί η ημερομηνία της σχετικής δημόσιας πρόσκλησης του ΟΑΕΔ, καλούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μία αίτηση συμμετοχής για την απασχόλησης τους στις προκηρυσσόμενες θέσεις, όπως αυτές προσδιορίζονται στη δημόσια πρόσκληση.

ΠΗΓΗ : "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ,   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου