ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2014

Το 34άμετρο χλιδάτο γιοτ που απέκτησε το Πολεμικό Ναυτικό -Πώς θα χρησιμοποιείται

ΠΗΓΗ : "http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " Το 34άμετρο χλιδάτο γιοτ που απέκτησε το Πολεμικό Ναυτικό -Πώς θα χρησιμοποιείται
Φυσικά, ο Δένδιας βρήκε ευκαιρία να πεί τα δικά του…
Απορία τώρα. Τι θα το κάνει η ΣΝΔ το γιότ?
Απόπειρα απαντήσεως. Θα είναι ανα πάσα στιγμή έτοιμο για απόπλουν, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες, για μεταφορά μετ΄αναψυχής υψηλών ξένων επισκεπτών ( γύρω στο 1,55 με τα χέρια στην ανάταση ) και κυβερνητικών παραγόντων κτλ.
Κάνει και για ‘’πάρτυ’’. Μπορεί να το ζητήσει ο γιός του… Άσε, αυτός έχει το ‘’ΑΒΕΡΩΦ’’…την Τζούλια την έχουν ΟΛΟΙ
    Ενα πολυτελές γιοτ εντάχθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό . Πρόκειται για τη θαλαμηγό «Κύκνος 1», δωρεά του πρόεδρου τουΙδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, εφοπλιστή Παναγιώτη Λασκαρίδη.
    Το 34 μέτρων γιοτ, που μπορεί να φιλοξενήσει έως και 12 άτομα (συν οκτώ προσωπικό), με τις έξι καμπίνες, τα πολυτελή σαλόνια και το τζακούζι, δόθηκε χθες στο Πολεμικό Ναυτικό, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ναυστάθμου Σαλαμίνας/Αμφιάλη, στην περιοχή ευθύνης Διοικήσεως Ταχέων Σκαφών του Πολεμικού Ναυτικού, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, του υφυπουργού Εθνικής Αμυνας, Ιωάννη Λαμπρόπουλου, και της στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων. Στην τελετή χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος και ανάδοχος του πλοίου ήταν η Αικατερίνη Ντουλάκη-Λασκαρίδου.
    Το πλοίο, σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, αναμένεται να καλύψει εκπαιδευτικές ανάγκες της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.
    Στην ομιλία του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εξήρε τη μεγάλη προσφορά του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη και του κ. Λασκαρίδη στο Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα.
    «Αυτές οι πρωτοβουλίες είναι απαραίτητο να βρουν μιμητές, αλλά κυρίως αποτελούν δημιουργία παραδείγματος προς όσους δεν αντιλαμβάνονται ότι η χώρα, η πατρίδα, η κοινωνία βρίσκονται υπεράνω οποιωνδήποτε σκοπιμοτήτων και εγωισμών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Δένδιας, ενώ επανέλαβε ότι, παρά τη δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία, η κυβέρνηση εργάζεται συστηματικά ώστε το εθνικό αμυντικό σύστημα να αποτελεί αδιαμφισβήτητο μηχανισμό αποτροπής οποιασδήποτε απειλής.
    «Οφείλουμε σήμερα να διατηρούμε το αξιόμαχο και το φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων στο μέγιστο επίπεδο. Το τόξο αστάθειας από την ανατολική Ευρώπη μέχρι τη Μέση Ανατολή δεν επιτρέπει πειραματισμούς στην Ελλάδα τού σήμερα», παρατήρησε.
    Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εξήρε τη συνεισφορά των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας καιΣκαραμαγκά «στην ελπίδα για ένα καλύτερο συνολικό αύριο». Αναφέρθηκε, δε, στην ευχαριστήρια επιστολή των 600 εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας προς τον ίδιο  ( ΔΟΞΑΣΤΕ ΜΕ ! )για την τροπολογία με την οποία διασφαλίζεται η απρόσκοπτη συνέχιση και ολοκλήρωση του προγράμματος ναυπήγησης των πυραυλακάτων Σούπερ Βίτα, και η καταβολή των δεδουλευμένων σε αυτούς, κάτι που, όπως είπε, συνιστά υποχρέωση της Ελληνικής Δημοκρατίαςαπέναντί τους.
    «Νομίζω ότι το ελληνικό κράτος στέκεται δίπλα στη ναυπηγική του βιομηχανία. Συνιστά για τη χώρα μία μεγάλη ευκαιρία, που από λανθασμένους χειρισμούς πολλών -δεν είναι ώρα να αναφερθώ σε αυτό- απωλέστηκε στο παρελθόν. Όμως, έχουμε ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα, ένα εκπαιδευμένο ανθρώπινο προσωπικό και θα είναι κρίμα, αν η πατρίδα και η κοινωνία δεν μπορέσει να επενδύσει σε αυτό στο μέλλον», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου