ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Ο αμερικανικός στρατός, για πρώτη φορά συμμετείχε σε χερσαίες επιχειρήσεις εναντίον μαχητών του ISIS


Posted: Δεκεμβρίου 19, 2014 at 4:43 μμ, Last Updated: 
irak
Ο αμερικανικός στρατός, για πρώτη φορά πραγματοποίησε χερσαία επίθεση σε ισλαμιστές αντάρτες του Ιράκ, σε μια πρώτη στρατιωτική σύγκρουση με μαχητές της εξτρεμιστικής οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος», στην δυτική ιρακινή επαρχία Αλ Ανμπάρ, συμμετέχοντας στην αντεπίθεση των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας κατά παραστρατιωτικών ομάδων από τις τοπικές φυλές κοντά στη στρατιωτική βάση Ayn al-Asad, στη δυτική ιρακινή επαρχία Αλ Ανμπάρ, σύμφωνα με το ιρακινό πρακτορείο Waradana.

«Τμήμα του Αμερικανικού Στρατού, οπλισμένο με τα φορητά όπλα και πολυβόλα, με την υποστήριξη αεροσκαφών F-18, προκάλεσαν σημαντικές ζημιές σε μαχητές του ISIS, αναγκάζοντας τους να υποχωρήσουν από την περιοχή Αλ-Dulyab, προκειμένου να απωθήσουν τους μαχητές από την στρατιωτική βάση Ain al-Assad . Το αμερικανικό τμήμα αποτελούνταν από εκατό στρατιωτικούς συμβούλους και εκπαιδευτές από τις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε το ιρακινό πρακτορείο ειδήσεων, επικαλούμενο στρατιωτικές πηγές στην βάση Αλ-Ανμπάρ.
Η Επιτροπή Ασφάλειας και Άμυνας του Κοινοβουλίου του Ιράκ, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση της πληροφορίας αυτής, αποκάλεσε τις ενέργειες του αμερικανικού στρατούς ως απαράδεκτες, διότι παραβιάζουν της συμφωνία της Βαγδάτης και της Ουάσιγκτον στον τομέα της ασφάλειας.
«Ένας μικρός αριθμός αμερικανών στρατιωτών που βρίσκονται στο Ιράκ, και κλήθηκαν ως στρατιωτικοί σύμβουλοι και εκπαιδευτές, προκύπτει ότι είναι μαχητές, όχι εκπαιδευτές και σύμβουλοι », δήλωσε το ιρακινό μέλος Ματζίντ αλ-χαραγουί στο τηλεοπτικό σταθμό Dijlah.
«Η συμμετοχή των αμερικανικών δυνάμεων σε εχθροπραξίες», με αυτήν την αιτιολογία «παραβιάζει τη συμφωνία μεταξύ του Ιράκ και των Ηνωμένων Πολιτειών, αποτελώντας προσβολή για την απόφαση του Κοινοβουλίου και της κυβέρνησης», είπε ο ίδιος.
Ο Al-Gharawi επιβεβαίωσε ότι η Επιτροπή Άμυνας και Ασφάλειας του Κοινοβουλίου του Ιράκ θα ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστωθεί αν υπάρχει εμπλοκή από το στρατό των ΗΠΑ, σε χερσαίες στρατιωτικές επιχειρήσεις, καθώς και να διευκρινιστεί η θέση των τοπικών αρχών στην επαρχία αλ-Ανμπάρ.
Από ότι διαφαίνεται σε άρθρα μας στο Pentapostagma.gr, οι ιρακινοί είναι «μπερδεμένοι» με το τι ακριβώς επιζητούν από τις ΗΠΑ. Η ιρακινή κυβέρνηση φοβάται εμπλοκή του αμερικανικού παράγοντα , και την δημιουργία κράτους του Κουρδιστάν.
pentapostagma.gr


Πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2014/12/%ce%bf-%ce%b1%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%84%cf%8c%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%80%cf%81%cf%8e%cf%84%ce%b7-%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%ac.html#ixzz3MTZ9oevV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου