ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Αλκαλοποιήστε τον οργανισμό σας – Αναλυτική λίστα με τα τρόφιμα που θα χρειαστείτε

ΠΗΓΗ : " ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ

Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ

smountzouris@gmail.com   " 

Posted: Δεκεμβρίου 11, 2014 at 10:31 πμ, Last Updated: Δεκεμβρίου 10, 2014 at 10:20 μμ
Αλκαλοποιήστε-τον-οργανισμό-σας
Η διατροφή μας θα πρέπει να είναι πολυποίκιλη ούτως ώστε να επιτυγχάνεται η ισορροπία μεταξύ βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων. Όντας συνειδητοποιημένοι σχετικά με την στρεσογόνο εποχή στην οποία ζούμε, καθώς και για το γεγονός ότι τα φρούτα και τα λαχανικά δεν καλλιεργούνται στις ημέρες μας με τον ίδιο τρόπο όπως 40 χρόνια πριν, πολλοί επιλέγουμε την λύση των συμπληρωμάτων διατροφής.

Εάν όντως επιλέξετε τα συμπληρώματα διατροφής (σ.σ. pentapostagma.gr – βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία), είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι είναι καλύτερο να παίρνετε τις βιταμίνες το πρωί καθώς παρέχουν ζωντάνια και ζωτικότητα, και τα μεταλλικά στοιχεία το απόγευμα καθώς έχουν την ικανότητα να σας ηρεμούν και να σας χαλαρώνουν.
Είναι πολύ δύσκολο να αναλυθούν μόλις επτά αλκαλικές τροφές – καθώς μία πρόχειρη λίστα περιλαμβάνει τουλάχιστον πενήντα!! Παρόλα αυτά, τα 5 τρόφιμα που ακολουθούν είναι τα κορυφαία για την αλκαλοποίηση του οργανισμού μας:
- Φαγόπυρο το εδώδιμο (σ.σ. pentapostagma.gr – buckwheat) – Το φαγόπυρο είναι μία εξαιρετική εναλλακτική λύση για το σιτάρι. Περιέχει ρουτίνη, που παρέχει άπλετη ενέργεια, και είναι πολύτιμος σύμμαχος για την θεραπεία και πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων, μία καλή επιλογή για όσους μελανιάζουν εύκολα καθώς και για γυναίκες που αντιμετωπίζουν ρήξη τριχοειδών αγγείων. Είναι μία εξαιρετική επιλογή, εν γένει, για κάθε γεύμα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
– Σέσκουλο, λάχανο, ξινολάχανο (sauerkraut)  – Οι τρείς αυτές τροφές αναφέρονται συχνά ως υπερτροφές του 21ου αιώνα, ανεξάρτητα εάν έχουμε να κάνουμε με τη βελτίωση της ανδρικής ή/και γυναικείας υγείας.
Συγκεντρώνουν αντιικές, αντιβακτηριδιακές και αντικαρκινογόνες ιδιότητες. Αν και πολλοί από εμάς πετάμε το νερό στο οποίο βράζουμε αυτά τα λαχανικά (εξαιτίας της οσμής του) αλλά την επόμενη φορά μην το πετάξετε!! Χρησιμοποιήστε το για να φτιάξετε σάλτσες, ή ακόμη καλύτερα, πιείτε το!!
- Πεπόνι– Το πεπόνι είναι μία εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α (βήτα-καροτίνη), B1, B5, B6, C, E, καλίου, φυτικών ινών και φολικού οξέος. Αυτός ο συνδυασμός θρεπτικών στοιχείων μας δίδει εξαιρετική ενέργεια. Το πεπόνι είναι ένα εξαιρετικό αντιπηκτικό, που μειώνει τον κίνδυνο καρδιακού και εγκεφαλικού επεισοδίου.
- Λιναρόσπορος και λινέλαιο – Ο λιναρόσπορος και το λινέλαιο είναι πλούσια σε λιγνάνες που βοηθούν στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού, της μήτρας και του προστάτη. Η υψηλή τους περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα τα καθιστά ικανά για οποιοδήποτε πρόγραμμα αποτοξίνωσης. Αποτελούν επίσης μία ιδανική θεραπεία για τη δυσκοιλιότητα, και μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα χοληστερόλης και να ρυθμίσουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.
Ελαιόλαδο– Το ελαιόλαδο είναι μία από τις πλέον αλκαλικές τροφές. Είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, περιέχει την αντιοξειδωτική βιταμίνη E, που όχι μόνο μειώνει τον κίνδυνο βλάβης και φλεγμονών, αλλά βοηθά και στην ανακούφιση από τις εξάψεις για τις εμμηνοπαυσικές γυναίκες.
Οι πολυφαινόλες που περιέχονται στο ελαιόλαδο συγκεντρώνουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, και μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των συμπτωμάτων του άσθματος καθώς και της οστεοαρθρίτιδας και της ρευματοειδούς αρθρίτιδας.
Ακολουθεί η πλήρης λίστα των τροφών για την αλκαλοποίηση του οργανισμού σας:
  • Αβοκάντο
  • Μπρόκολο
  • Λαχανάκια Βρυξελλών
  • Λάχανο, ξινολάχανο
  • Φαγόπυρο το εδώδιμο
  • Καρότα
  • Κουνουπίδι
  • Σέλινο
  • Κολοκύθι
  • Ανατολίτικα μανιτάρια – shitake and maitake
  • Μανιτάρια του είδους chanterelle
  • Φύκια — nori, kombu, wakame
  • Σχοινόπρασο
  • Σύκα
  • Λιναρόσπορος και λινέλαιο
  • Αγγούρι
  • Σκόρδο
  • Γκρέιπφρουιτ
  • Σόγια και προϊόντα σόγιας
  • Μπανάνα
  • Φύτρα σόγιας
  • Λάχανα Άλφαλφα
  • Σταφύλια
  • Πράσινα φασόλια
  • Μέλι
  • Ακτινίδια
  • Πράσα
  • Λεμόνι και lime
  • Μαρούλι
  • Μάνγκο
  •  κεχρί
  • ελιές και ελαιόλαδο
  • κρεμμύδι
  • πορτοκάλι
  • παπάγια
  • μαϊντανός
  • αχλάδια
  • αρακάς
  • ανανάς
  • Quinoa
  • ραπανάκια
  • Σπανάκι
  • φράουλες
  • ντομάτα
  • καρπούζι
  • άγριο ρύζι
  • κολοκύθα
  • σουσάμι και Ταχίνι (ταχίνι)
pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου