ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Πανδαιμόνιο με σοβαρά αιματηρά επεισόδια έξω από τα δικαστήρια Ναυπλίου - Τραυματίες δύο αστυνομικοί


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6.4.15 |  |  | 
 Σοβαρά αιματηρά επεισόδια διαδραματίστηκαν έξω από τα δικαστήρια Ναυπλίου σήμερα Μ.Δευτέρα 6 Απριλίου 2015, κατά την μεταγωγή από την αστυνομία κρατουμένων Ρομά στις δικαστικές φυλακές Ναυπλίου, από συγγενείς και φίλους των κρατουμένων.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν στο άκουσμα της καταδίκης των κατηγορουμένων από τους συγγενείς τους, έξω από την κεντρική είσοδο των δικαστηρίων.
Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας ήρθαν αντιμέτωπες με εκατοντάδες Ρομά (από διαφορα μέρη της Πελοποννήσου) που είχαν συγκεντρωθεί στο κτίριο για συμπαράσταση στους κατηγορουμένους.
Την στιγμή της μεταγωγής τους στις φυλακές Ναυπλίου οι συγγενείς τους ξέσπασαν σε φωνές,  αποδοκιμασίες και βιαιοπραγίες κατά των αστυνομικών και προσπάθησαν να έρθουν σε επαφή με τους κατηγορουμένους με αποτέλεσμα να επακολουθήσει σύρραξη με τους αστυνομικούς που  αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν μέτρα αυτοπροστασίας για να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους Ρομά, που ξήλωναν από την μανία τους ότι έβρισκαν μπροστά τους.
Ενδεικτικό της κατάστασης που επικράτησε είναι πως ζητήθηκε η συνδρομή και από την αστυνομία του Άργους καθώς τα επεισόδια πήραν έκταση, ενώ έγιναν συλλήψεις και προσαγωγές.
Στο σημείο κατεφθασε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ καθώς από τα επεισόδια υπήρξαν και σοβαροί τραυματισμοί δύο αστυνομικών.
ΠΗΓΗ : " http://www.argolikeseidhseis.gr   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου