ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

ΟΠΑΠ: 10.000 θέσεις εργασίας στα playOpap

300 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΕΣΟΔΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

06/05/2015
Μέσα στον Ιούνιο αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία των παιγνιομηχανημάτων VLTs από τον ΟΠΑΠ, στα εξειδικευμένα καταστήματα playOPAP, διαμορφώνοντας ένα νέο τοπίο στην εγχώρια αγορά τυχερών παιχνιδιών.
Σύμφωνα με τους έως τώρα υπολογισμούς, η έναρξη θα πραγματοποιηθεί με μια πρώτη κρίσιμη μάζα 70 έως και 90 καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα, ενώ σταδιακά θα παραδίδονται νέα καταστήματα.

Το δικαίωμα εκμετάλλευσης / λειτουργίας των πρώτων αυτών καταστημάτων έχει παραχωρηθεί κυρίως σε σημερινούς ιδιοκτήτες πρακτορείων του ΟΠΑΠ. Η υπογραφή των συμφωνιών μίσθωσης και των συμβάσεων των συνεργατών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη αυτή την περίοδο.
Ήδη σε Άγιο Δημήτριο, Χαλάνδρι, Κορυδαλλό και Πειραιά λειτουργούν τέσσερα πιλοτικά καταστήματα playOpap, όχι προσβάσιμα στο κοινό, όπου η εταιρεία πραγματοποιεί όλες τις απαραίτητες τεχνικές δοκιμές και ελέγχους.
Σύμφωνα με τον ΟΠΑΠ, η πλήρης ανάπτυξη του πρότζεκτ (ΟΠΑΠ και παραχωρησιούχοι) θα έχει σημαντικά οφέλη για την ελληνική οικονομία και κοινωνία καθώς θα πραγματοποιηθεί ένα σημαντικότατο χτύπημα στον παράνομο τζόγο.
Η δημιουργία των Gaming Halls και το αυξημένο ωράριο λειτουργίας τους (έως τις 2 το βράδυ) υπολογίζεται ότι θα συμβάλουν στη δημιουργία τουλάχιστον 10.000 νέων θέσεων εργασίας καθώς και την καταπολέμηση της «μαύρης» εργασίας μέσω των αυστηρών και συνεχών ελέγχων που θα γίνονται.
Σημαντικά θα είναι επίσης τα έσοδα για το κράτος, καθώς το 30-35% των μικτών εσόδων θα καταλήγει στα δημόσια ταμεία, συνεισφέροντας υψηλά δημοσιονομικά οφέλη, τα οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών υπολογίζονται στα επίπεδα των 300 εκατ. ευρώ για το 2016.
Ακόμη, σύμφωνα με τον ΟΠΑΠ, η ανάπτυξη των gaming Halls θα συμβάλει σημαντικά στην τόνωση της ευρύτερης αγοράς ακινήτων και του κατασκευαστικού κλάδου, ακόμη και σε τοπικό επίπεδο.
Σημειώνεται ότι για την απόκτηση της άδειας των VLTs ο ΟΠΑΠ κατέβαλε 560 εκατ. ευρώ, το οποίο είναι και το υψηλότερο τίμημα που έχει ποτέ καταβληθεί στην Ευρώπη.
Υπεύθυνο παιχνίδι – προστασία ευάλωτων ομάδων
Κάθε πτυχή της λειτουργίας των VLTs στην ελληνική επικράτεια θα βρίσκεται υπό την εποπτεία της ΕΕΕΠ, η οποία, ως αρμόδια ρυθμιστική αρχή, θα πιστοποιεί όλα τα καταστήματα VLTs, τα παιγνιομηχανήματα που θα εγκατασταθούν σε κάθε χώρο, τα παιχνίδια που θα προσφέρονται, το Κεντρικό Πληροφοριακό Σύστημα που ελέγχει και παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο τα 35.000 παιγνιομηχανήματα, καθώς και τον υπεύθυνο λειτουργίας / διαχείρισης των καταστημάτων. Μάλιστα ο κανονισμός της Επιτροπής Παιγνίων προβλέπει πρόστιμα ως και 400.000 ευρώ στους φορείς εκμετάλλευσης για παραβάσεις του κανονισμού
Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στο υπεύθυνο παιχνίδι. Υπάρχει ηλικιακό όριο, ώστε να αποκλείονται οι παίκτες ηλικίας κάτω των 21 ετών, υποχρεωτική έκδοση ατομικής κάρτας παίκτη, μέγιστο και ελάχιστο ποσό στοιχηματισμού, εβδομαδιαίος και μηνιαίος μέγιστος χρόνος παιξίματος (12 ώρες την εβδομάδα ή 40 ώρες τον μήνα), δυνατότητα στο παίκτη να αυτο-αποκλειστεί από τη συμμετοχή του σε παιχνίδια μέσω των VLTs. Επίσης θα λειτουργεί γραμμή στήριξης για άτομα και τις οικογένειές τους που παρουσιάζουν φαινόμενα εθισμού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΟΠΑΠ μέσω του πληροφοριακού συστήματος που διαθέτει, θα δίνει στον παίκτη διάφορες επιλογές ώστε να μπορεί ο καθένας να ρυθμίζει την παικτική συμπεριφορά του, τη διάρκεια της συνεδρίας του σε κάποιο παιγνιομηχάνημα πριν αρχίσει να παίζει, τη διάρκεια αποχής (δηλ. αυτοαποκλεισμού) από τη χρήση VLTs, κλπ.

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου