ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΜΟΜΑ

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Το ιστορικό φρούριο Παλαμήδι
Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν κατ' ανάγκην την ΕΑΑΣ, αλλά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τους δημιουργούς του blog.ΕΑΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ,

Το 1992, επί υπουργού Άμυνας της κυβέρνησης Μητσοτάκη, Γιάννη Βαρβιτσιώτη, αποφασίζεται η διάλυση των ΜΟΜΑ. Ωφελημένοι από την κίνηση αυτή αποδείχτηκαν οι γνωστοί μεγαλοεργολάβοι, οι οποίοι είδαν και γι' αυτό τον λόγο την «πίτα» για τους ίδιους να μεγαλώνει την τελευταία εικοσαετίαΟ υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, το 'πε και το 'κανε: εγκαινίασε τις Μεικτές Ομάδες Μηχανημάτων Ανασυγκρότησης του στρατού (ΜΟΜΑ), τις κατασκευαστικές στρατιωτικές μονάδες που... αναλάμβαναν την εκτέλεση έργων, οι οποίες καταργήθηκαν το 1992 προς όφελος των μεγαλοεργολάβων. Τα «Επίκαιρα» έχουν στη διάθεσή τους το σχέδιο για την οργάνωση και λειτουργία της Διακλαδικής Διοίκησης Κατασκευής Έργων Ειδικού Σκοπού (ΔΙΔΕΡΓΩΝ), όπως θα λέγονται πλέον οι ΜΟΜΑ της νέας εποχής, το πρώτο έργο της οποίας αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον προσεχή Ιούλιο.

Στη ΔΙΔΕΡΓΩΝ, η οποία θα διοικείται από ανώτατο αξιωματικό του Μηχανικού του Στρατού Ξηράς, υπάγονται δύο Μονάδες, η 1η Μονάδα Κατασκευής Έργων Ειδικού Σκοπού «Η Κυρά της Ρω» και η 2η Μονάδα «Η Κυρά των Μαρασίων», προς τιμήν των δύο σπουδαίων γυναικείων προσωπικοτήτων της πρόσφατης ελληνικής ιστορίας. Στη σχετική εισήγηση, μάλιστα, γίνεται ειδική αναφορά στην ανάγκη διασαφήνισης των έργων που θα αναλαμβάνει ο νέος φορέας προκειμένου να αποφεύγεται σωρεία αιτημάτων, για παράδειγμα κατά την περίοδο πριν από τις δημοτικές εκλογές, όταν οι τοπικοί άρχοντες θέλουν να παρουσιάζουν έργο.

Ο ίδιος ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ότι παίρνει σάρκα και οστά η προγραμματική υπόσχεση της κυβέρνησης να αξιοποιηθούν οι μεγάλες δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεων και να τεθούν στην υπηρεσία του ελληνικού λαού, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Ο υπουργός Άμυνας τόνισε ότι η νέα υπηρεσία δεν αποτελεί ιστορική αναβίωση αντίστοιχων του παρελθόντος, αλλά μια σύγχρονη υπηρεσία προσαρμοσμένη στις νέες απαιτήσεις κι ένα περαιτέρω βήμα προς τη διακλαδική συνεργασία για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Αυστηρές προϋποθέσειςΗ ΔΙΔΕΡΓΩΝ, η οποία θα διαθέτει τον δικό της προϋπολογισμό, ανεξάρτητο ..... Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου