ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΠ

ΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ-ΤΡΕΙΣ ΟΙ «ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ»

15/05/2015
Την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών για το 51% του ΟΛΠ ζήτησε η κυβέρνηση, από τρεις εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης και της COSCO, ένδειξη ότι επιταχύνονται οι διαδικασίες για την αποκρατικοποίηση του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας.

Σύμφωνα με αξιωματούχο που επικαλείται το Reuters, η κυβέρνηση ενημέρωσε την Τετάρτη τους επενδυτές σχετικά με τροποποιημένη πρόσκληση υποβολής προσφορών για το 51%, αντί του προηγούμενου 67%
Από τις πέντε πλειοδότριες εταιρίες μόνο τρεις εξακολουθούν να ενδιαφέρονται για τον ΟΛΠ. Η Cosco, η ολλανδική APM και η Container Terminal Services με έδρα τις Φιλιππίνες, είναι οι «μνηστήρες» για τον ΟΛΠ, σύμφωνα με τον αξιωματούχο .
Το ΤΑΙΠΕΔ απέστειλε επιστολή προς τους επενδυτές μέσω της οποίας περιγράφει τις αλλαγές που επήλθαν στους όρους του διαγωνισμού καθώς και τα χρονοδιαγράμματα για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών στις αρχές του φθινοπώρου.
«Θα είναι για το 51% με μία προοπτική να φτάσει το 67% σε πέντε χρόνια εάν επενδυθούν 300 εκατ. ευρώ. Επιθυμούμε να ανακοινώσουμε το νικητή του διαγωνσιμού στα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου», φέρεται να είπε ο αξιωματούχος.
Σημειώνεται πως το ξεμπλοκάρισμα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ αναμένεται ότι θα αποτελέσει μία σημαντική παραχώρηση της κυβέρνησης προς τους δανειστές καθώς συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις.
Το Reuters υπογραμμίζει ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να επαναδιαπραγματευτεί ένα σχέδιο διάσωσης και δηλώνει έτοιμη να επανεξετάσει τις πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων, με την προϋπόθεση ότι το κράτος θα εξακολουθήσει να συμμετέχει σε οποιαδήποτε ιδιωτικοποίηση.

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου