ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Κατάργηση των αρχαίων Ελληνικών, από τα μαθήματα γενικής Παιδείας. Το σπιτι μας χωρις θεμελια

Το σπιτι μας χωρις θεμελια

Google: akropolis news για να διαβασετε τα νεα της Εβδομαδας στα ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ,προσφορα καθηγητου στο Εδιμβουργο της Σκωτιας!

Τα Αρχαια Ελληνικα πρεπει να παραμεινουν στα σχολεια της Ελλαδας!
Γονεις απαιτειστε  το απο το Υπουργειο Παιδειας!

Ο Αρθρογραφος σωστα επισημαινει
" Η βασική επαφή με τα αρχαία ελληνικά έστω σε αρχικό στάδιο δεν αποτελεί κάποια εξειδίκευση, ούτε μπορεί να είναι προνόμιο κάποιας μόνο ομάδας, αλλά βασική υποχρέωση επαφής με την ταυτότητα και την προέλευση της γλώσσας που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα τους. Και το ελληνικό κράτος έχει υποχρέωση να το κάνει αυτό στις βασικές σπουδές και ο καθένας μετά να τραβήξει το δρόμο που θέλει".

Begin forwarded message:
From: Lefana <lefana@shaw.ca>
Date: May 2, 2015 at 2:34:46 PM EDT
Subject: Κατάργηση των αρχαίων Ελληνικών - Το σπιτι μας χωρις θεμελια

Υπουργείο Παιδείας: Κατάργηση των αρχαίων Ελληνικών, από τα μαθήματα γενικής Παιδείας

Το σπίτι μας χωρίς θεμέλια



From: Νικόλαος  
Date: May 2, 2015 
Subject: Αντε και στην ποινικοποίηση της Ελληνικής Γλώσσας (μήπως ψηφίζουμε αλλοεθνείς;)

Το ότι η ελληνική οικονομία είναι το βασικό - κάτι απόλυτα δικαιολογημένο - θέμα της εποχής το αντιλαμβάνονται όλοι, καθώς το ερώτημα αν θα έχουμε ή δεν θα έχουμε λεφτά, επισκιάζει οτιδήποτε άλλο. Το γεγονός όμως ότι δεν βρέθηκε λίγος χώρος και χρόνος και δεν σχολιάστηκε πουθενά, μία σημερινή είδηση που ήρθε από το υπουργείο Παιδείας και αφορά την κατάργηση των αρχαίων Ελληνικών, από τα μαθήματα γενικής Παιδείας, δείχνει πολλά για την βαρύτητα που δίνει η σημερινή ελληνική κοινωνία, στην Παιδεία και τον Πολιτισμό, όπως και αν τον εννοεί ο καθένας. Κανείς δεν θέλησε να ρίξει μία ματιά στο τι μπορεί να σημαίνει, κυριολεκτικά ή σημειολογικά η απόφαση αυτή του κ. Μπαλτά και της κυβέρνησης του. Κανείς δεν έκανε ένα σχόλιο , δεν είπε την παραμικρή κουβέντα. Σαν να μην πάρθηκε ποτέ μία απόφαση που συμβολικά ίσως και να αποτυπώνει σημεία των καιρών. 




ΠΗΓΗ : "  ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ
Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ
smountzouris@gmail.com   "  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου