ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Με λαμπρότητα οι εορτασμοί για τον Άγιο Πέτρο Άργους


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 3.5.15 |  | 
Με κάθε λαμπρότητα ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εορτή του πολιούχου του Άργους Επισκόπου Αγίου Πέτρου του Θαυματουργού.
Η Πολυαρχιερατική θεία λειτουργία πραγματοποιήθηκε στον καθεδρικό ιερό ναό του Αγίου Πέτρου χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ. Ιερωνύμου, καθώς και των Μητροπολιτών Μαντινείας και Κυνουρίας Αλεξάνδρου, Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, Ηλιού Πετρουπόλεως και Αχαρνών Αθηναγόρα, Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού Κυρίλλου, του Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκταρίου και του Επισκόπου Επιδαύρου Καλλινίκου, μετά του Ιερού Κλήρου και πλήθος πιστών.
Το βράδυ της παραμονής χοροστατούντος του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου καθώς και άλλων μητροπολιτών έγινε ο πανηγυρικός εσπερινός και η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Πέτρου. Κατά την διάρκεια του εσπερινού και της θείας λειτουργίας έψαλλε ο πρωτοψάλτης Φώτιος Κετσετζής.
Το παρών του έδωσαν μεταξύ άλλων, οι Βουλευτές Αργολίδος Γ.Ανδριανός και Γ.Γαλέος , ο δήμαρχος Άργους- Μυκηνών Δ.Καμπόσος,ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδος Α.Χειβιδόπουλος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Β.Σιδέρης κα. Την όλη εκκλησιαστική επιμέλεια είχαν, ο πρωτοπρεσβύτερος και πρόεδρος του ΙΣΚΑ π. Γεώργιος Σελλής και ο π. Παναγιώτης Κιντής.
Μετά το πέρας της θεία λειτουργίας ακολούθησε δεξίωση και ανταλλαγή αναμνηστικών στο παλαιό Δημαρχείο Άργους..
ΠΗΓΗ : "  http://www.argolikeseidhseis.gr   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου