Θα χρειαστείς
600 γρ σύκα
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
1/2 ποτήρι νερό
1 ξυλάκι κανέλας
5-6 σταγόνες λεμονιού
Εκτέλεση
Πλένεις και καθαρίζεις τα σύκα. Αν η φλούδα είναι χοντρή πρέπει να την αφαιρέσεις αν όχι μπορείς να την χρησιμοποιήσεις. Τα κόβεις σε τέσσερα κομμάτια και τα ρίχνεις σε μία κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη, την κανέλα και το νερό. Αφήνεις την μαρμελάδα να σιγοβράσει μέχρι να δέσει και λίγο πριν να την κατεβάσεις από την φωτιά προσθέτεις λίγες σταγόνες λεμονιού. Βάζεις τη μαρμελάδα όσο είναι ζεστή σε αποστειρωμένα βαζάκια, τα κλείνεις καλά και τα γυρνάς ανάποδα μέχρι να κρυώσουν. Τώρα είναι έτοιμη για να απλωθεί σε μία ζεστή φέτα ψωμιού!