Πιο αναλυτικά, το μπόνους απαλλαγής από το 50% του προστίμου καθυστέρησης χάνεται (κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να πληρώσουν επιπλέον 32 ευρώ όταν πάνε για έλεγχο).
Ακόμη, το πρόστιμο της Τροχαίας ανέρχεται σταα 400 ευρώ! Στην συγκεκριμένα περίπτωση βέβαια, δηλαδή αν σας κόψει κλήση η Τροχαία, έχετε την ευκαιρία να μειώσετε το ποσό στα 50 ευρώ, αν εντός δεκαημέρου περάσετε το όχημά σας από έλεγχο και προσκομίσετε το αποδεικτικό του τεχνικού ελέγχου.
Τα στοιχεία που έδωσε χθες το πρωί ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιωτικών ΚΤΕΟ έδειχναν πως το ποσοστό προσέλευσης οχημάτων που ήταν εκπρόθεσμα, σεν ξεπερνούσε το 35%!
«Η διαφαινόμενη έως και σήμερα αναβλητικότητα των ιδιοκτητών οχημάτων που συνεχίζουν να σπεύδουν τις τελευταίες ημέρες των προθεσμιών στα ΚΤΕΟ, παράλληλα με την προσέλευση πολλών οχημάτων στα ΚΤΕΟ, δίχως να έχουν εξασφαλίσει πρωτίστως το απαραίτητο ραντεβού –σε συνάρτηση και με την συστηματική «πτώση» του συστήματος TAXIS τις τελευταίες ημέρες, δημιουργούν προϋποθέσεις αδυναμίας εξυπηρέτησης» αναφερόταν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.
Εδώ να σημειώσουμε ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2016 το πρόστιμο για τη μη διενέργεια ελέγχου ΚΤΕΟ θα ανέρχεται στα 150 ευρώ, ενώ ο εντοπισμός των εκπρόθεσμων θα γίνεται μέσω ηλεκτρονικής διασταύρωσης, αλλά και βεβαίωσης της ΔΟΥ.