Ο ιερέας της εκκλησίας π. Βασίλης Παυλάτος σε ανάρτησή του στο Fb «Αυτό πού αντίκρισα σήμερα στην Αγία Βαρβάρα δεν περιγράφεται, όλη ή εκκλησία μέσα στη λάσπη, τα πάντα διαλυμένα, όσες εικόνες σώθηκαν βρέθηκαν στο ρέμα που καταλήγει από την εκκλησία στο καθολικό νεκροταφείο. Ψάχνουμε για την εικόνα της Αγίας Βαρβάρας.Τα πάντα θαμμένα κάτω από τόνους λάσπη.
Τα πλακάκια στην εκκλησία όλα έξω, το Ιερό γεμάτο λάσπη, άνοιξαν τα παράθυρα και πέρασε από μέσα όλο το νερό πού ερχόταν από το αυλάκι της γέφυρας.
Ελπίζω ή πολιτεία να βοηθήσει.
Εύχομαι ή Αγία Βαρβάρα να μας δείξει το λάθος μας και να μας φυλάξει από κάτι χειρότερο.
Παπα Βασίλης Παυλάτος
H εικόνα της Αγίας Βαρβάρας θεωρείται θαυματουργή, ενώ η ιστορία της ξεκινά στις αρχές του 20ού αιώνα: «Σύμφωνα με την παράδοση, το 1912 ένα μικρό προσφυγόπουλο έπεσε από το δρόμο κάτω στη χαράδρα, όμως προσγειώθηκε στο έδαφος χωρίς να πάθει το παραμικρό! Το ίδιο το παιδί λέγεται πως διηγήθηκε ότι το βοήθησε να κατέβει μια λευκοντυμένη γυναίκα.
Οι χωριανοί από τότε στο σημείο εκείνο έβλεπαν να καίει χειμώνα – καλοκαίρι μια άσβεστη φλόγα. Όταν, λίγα χρόνια αργότερα, βρήκαν το κουράγιο να εξερευνήσουν το μυστήριο της φλόγας, μπήκαν στο σπήλαιο και ανακάλυψαν μια εικόνα της Αγίας Βαρβάρας.
Απέδωσαν σ’ εκείνη το θαύμα και την πήραν στο Αργοστόλι, όπου, σύμφωνα πάντα με την παράδοση, σταμάτησε μια μεγάλη επιδημία που είχε ξεσπάσει και θέριζε κόσμο».
Πηγή: thebest.gr