ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Kαταργείται η 35ετία στο Δημόσιο

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ


Kαταργείται η 35ετία στο Δημόσιο

του Δημήτρη Κατσαγάνη
Με κοινή υπουργική απόφαση των Κατρούγκαλου – Χουλιαράκη δεν θα μπορούν οι δημόσιοι υπάλληλοι να βγουν στη σύνταξη με 35 χρόνια ασφάλισης ανεξαρτήτως ηλικίας.
Κατεβάστε την απόφαση εδώ
Τέλος στη δυνατότητα των δημοσίων υπαλλήλων να βγουν στη σύνταξη με 35 χρόνια ασφάλιση ανεξαρτήτως ηλικίας βάζει η κυβέρνηση.
Με κοινή υπουργική απόφαση των Γ. Κατρούγκαλου και Γ. Χουλιαράκη η οποία δημοσιεύθηκε χθες στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, ορίζεται ότι οι ασφαλισμένοι του δημοσίου και πριν από το 1983 δεν θα μπορούν πλέον να συνταξιοδοτηθούν με 35 ή 37 χρόνια ασφαλιστικού βίου, χωρίς όριο ηλικίας
Για την κατηγορία αυτή των ασφαλισμένων ως ισχύον την 18η Αυγούστου 2015 όριο ηλικίας καταβολής της σύνταξης, θεωρείται το 58ο ή το 55ο έτος (τρίτεκνες).
Για όσα από τα παραπάνω πρόσωπα δεν έχουν συμπληρώσει τα προαναφερόμενα έτη ασφάλισης μέχρι και την 31 Δεκεμβρίου 2021, τα έτη αυτά αυξάνονται από 1η Ιανουαρίου 2022 σε 40.
Από την αύξηση των ορίων εξαιρείται μόνο ένας από τους δύο γονείς οι οποίοι έχουν ανίκανο για την άσκηση κάθε βιοποριστικού επαγγέλματος παιδί κατά ποσοστό ανικανότητας 67% και άνω.
Μιλώντας σήμερα στο Mega, ο πρώην Υπουργός Εργασίας, κ. Γιώργος Κουτρουμάνης δήλωσε πως θεμελιωμένα δικαιώματα στο Δημόσιο καταργούνται μέσω κοινής υπουργικής απόφασης των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας.
Όπως δήλωσε ο πρώην υπουργός Εργασίας, καταργούνται τα τριάντα πέντε χρόνια για σύνταξη, ενώ εξήγησε πως όσοι είχαν 35 έτη υπηρεσίας έως τον Αύγουστο και δεν έφυγαν, τώρα θα πρέπει, για να φύγουν, να συμπληρώσουν ηλικιακό όριο από 58,5 και άνω.
Συγκεκριμένα, όσοι εργαζόμενοι στο Δημόσιο έχουν προσληφθεί πριν από το 1983, είχαν τη δυνατότητα συνταξιοδότησης,με τη συμπλήρωση 35ετίας, ανεξαρτήτου ορίου ηλικίας.
capital.gr, http://skaythess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου