ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

193η Επέτειο ΄Αλωσης του ΠΑΛΑΜΗΔΙΟΥ του Αναπλιού " VIDEO ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ " Του Αναπλιού το Παλαμήδι κ.λ.π. " Τριήμερος εορτασμός


Τό Ανάπλι θα μπορούσε να είχε πάρα πολλές τοπικές εορτές με την Ιστορία που έχει λόγω των πολλών γεγονότων που έχουν συμβεί σε αυτή την Ιστορική Πόλη και πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδος. 



Αγαπητέ φίλε αναγνώστη έλα στο Ναύπλιο αυτό το τριήμερο και παρακολούθησε  τις εκδηλώσεις ή και ακόμη λάβε μέρος στον Παλαμήδειο ΄Αθλο. 

Από μικρό παιδάκι έπαιζα στις σκάλες του Παλαμηδιού μαζί με άλλους φίλους της τότε γειτονιάς που σήμερα δεν υπάρχουν γειτονιές. Μάλιστα την εποχή εκείνη παίζαμε πόλεμο στους πρόποδες του Παλαμηδιού και πίσω από την Πυροσβεστική Υπηρεσία η γειτονία  Χασάπικα με την Πρόνοια και μάλιστα πετροπόλεμο. Τι χρόνια εκείνα ; Την ημέρα εορτασμού του Παλαμηδιού υπήρχε ηρεμία και ήμαστε φίλοι όλοι μαζί διότι τίποτα δεν είχε να μας χωρίσει την εποχή εκείνα παρά το παιχνίδι της ηλικίας εκείνης. Ευτυχώς δεν είχαν υπάρξει τραυματισμοί διότι η πέτρα ήταν επικίνδυνη.   

Επειδή η ηλικία μας τότε μας το επέτρεπε πηγαίναμε με τα πόδια από τα σκαλιά  παρακολουθούσαμε την  λειτουργία - δοξολογία  και πάλι επιστροφή από τα σκαλιά. Πολύ κόσμος ανέβαινε για να παρακολουθήσει όλες τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Παλαμηδιού. 
Προσωπικά αλλά και των παιδιών της γειτονιάς έως  σήμερα θα είναι στις σκέψεις την ημέρα αυτή η εκείνη  παιδική ζωή μας.  
Η Ιστορία του Ναυπλίου μεγάλη τουλάχιστον τα μεγάλα γεγονότα θα πρέπει να γνωρίζουν τα παιδιά. 
Τι να πεις και τι να αφήσεις από την Ιστορία του Ναυπλίου ; ! 
Διαβάστε για το Παλαμήδι παρακάτω :

ΝΑΥΠΛΙΟ : " ΑΝΑΠΛΙ " ΠΑΛΑΜΗΔΙ


Πατώντας επάνω στο  youtube βγαίνουν  ο σύνδεσμοι με τραγούδι για το Παλαμήδι απο διάφορους τραγουδιστές, όπου ξαναπατάμε για να βγεί ο τραγουδιστής.
 
<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/HtpeI5UB8pQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> ( Στ' Αναπλιου Το Παλαμηδι τραγουδάει οΘΕΟΔΩΡΟΣ Τεό ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ )

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/bHZ0adu9_g4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> ( Τραγουδά Γιάννης ΚΑΖΑΣ )

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/MR9nrFzzOWA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> ( Κρεμαστή Λακωνίας )

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/CpON0lKCslg
frameborder="0" allowfullscreen></iframe>  ( Τραγουδά Σταύρος ΜΠΟΝΙΑΣ )


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου