ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Επανυπολογισμός συντάξεων και 50% ποσοστό αναπλήρωσης (ΠΙΝΑΚΑΣ)






Η εθνική σύνταξη καθορίζεται στα 384 ευρώ, ενώ μειώνονται τα ποσοστά αναπλήρωσης

ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ παντού επέρχονται με το σχέδιο της κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος το οποίο έχει... τεθεί στο «μικροσκόπιο» των εκπροσώπων των δανειστών και αναμένεται να είναι το επόμενο κρίσιμο νομοσχέδιο που θα έλθει στη Βουλή.



Σύμφωνα με πληροφορίες, με το σχέδιο της ασφαλιστικής αναθεώρησης, τίθεται εν αμφιβόλω το σύνολο των χορηγούμενων συντάξεων, επανασχεδιάζεται ο τρόπος υπολογισμού των νέων συντάξεων, ενοποιούνται πλήρως τα υφιστάμενα ταμεία, επέρχονται αλλαγές (αυξήσεις αλλά και μειώσεις) με τις ενιαίες εισφορές για όλους, καθιερώνεται παντού η «εθνική σύνταξη» ύψους 384 ευρώ, ενώ μειώνονται τα ποσοστά αναπλήρωσης για το αναλογικό τμήμα της σύνταξης.

Κεντρική επιδίωξη του συνόλου των μέτρων που περιλαμβάνει το κυβερνητικό σχέδιο και στην οποία στηρίχθηκε η διαμόρφωσή τους αλλά και η «κοστολόγηση» της τελικής πρότασης είναι η μείωση της δαπάνης που καταβάλλει ο κρατικός προϋπολογισμός για συντάξεις από το 9% του ΑΕΠ σήμερα στο 6% ως το 2020.

Σήμερα η συνταξιοδοτική δαπάνη προσεγγίζει τα 30 δις ευρώ, από τα οποία τα μισά καλύπτονται από τις εισφορές προς τα Ταμεία και τα υπόλοιπα από την κρατική χρηματοδότηση. Στόχος είναι η κρατική συμμετοχή να μειωθεί στα 12 δις ευρώ.

Αυτό θα γίνει αφενός με μειώσεις στις παροχές και αφετέρου με τη σταδιακή ανάπτυξη της οικονομίας....... Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου