ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Σημαντικά μειωμένοι οι πρόσφυγες στο Αιγαίο

ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟ ΕΕ

25/11/2015

Αρκετά λιγότεροι από τον ημερήσιο μέσο όρο των τελευταίων μηνών είναι οι πρόσφυγες και μετανάστες που φθάνουν στα ελληνικά νησιά.

Αυτό ανέφερε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετανάστευσης, σημειώνοντας ότι ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών έπεσε στους 155 την Κυριακή, ενώ 478 έφθασαν στα λιμάνια του Πειραιά και της Καβάλας.
«Η μείωση είναι σημαντική δεδομένου ότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του IOM, κάπου 100.000 μετανάστες έχουν φθάσει στην Ελλάδα από τις αρχές Νοεμβρίου – κατά μέσο όρο 4.500 διελεύσεις την ημέρα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο IOM.
Στο μεταξύ, οικονομική στήριξη ύψους 3 δισ. ευρώ ενέκρινε το Κολέγιο των Επιτρόπων για τους πρόσφυγες στην Τουρκία.
Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οικονομική βοήθεια προς την Άγκυρα έρχεται μετά από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για «περαιτέρω ουσιαστική οικονομική στήριξη» της Τουρκίας για τους πρόσφυγες.
Σημειώνεται επίσης ότι το Σχέδιο Δράσης Ε.Ε. - Τουρκίας προβλέπει την παροχή «άμεσης και συνεχούς ανθρωπιστικής βοήθειας» της Ε.Ε. προς την Άγκυρα, προκειμένου η χώρα να μπορέσει να διαχειριστεί πάνω από 2.000.000 πρόσφυγες και αιτούντων ασύλου που βρίσκονται στο έδαφός της, υπό προσωρινή προστασία.
«Για να αντιμετωπιστεί η προσφυγική κρίση, η Ε.Ε. πρέπει να εντείνει τη συνεργασία της με την Τουρκία και η Τουρκία με την Ε.Ε.», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς, ο οποίος έχει αναλάβει τη διαπραγμάτευση από την πλευρά της Επιτροπής με την Άγκυρα, στο θέμα των προσφύγων.

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου