ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 6 Μαΐου 2017

ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ

ΕΩΣ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ

05/05/2017

Νέα παράταση για έναν ακόμη μήνα δόθηκε στην προθεσμία υπαγωγής στον ισχύοντα νόμο 4178/2013, για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση που υπέγραψαν οι υπουργοί Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.

Η προθεσμία που έληγε στις 8 Μαΐου 2017 παρατείνεται έως τις 8 Ιουνίου 2017.
Σε σχετικό σημείωμα του ΥΠΕΝ αναφέρεται ότι «πρόκειται για ένα νομοσχέδιο με κρίσιμη σημασία για το περιβάλλον και την ανάπτυξη. Για τον λόγο αυτό δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος στη δημόσια διαβούλευση, ώστε να καταθέσουν τις απόψεις τους όσο το δυνατόν περισσότεροι κοινωνικοί εταίροι και να διαμορφωθεί η μέγιστη δυνατή συναίνεση.
«Η επιλογή αυτή δικαιώθηκε, καθώς η διαβούλευση απέφερε χρήσιμους καρπούς. Τα σχόλια και οι παρατηρήσεις που προέκυψαν έχουν πλέον ενσωματωθεί στο σχέδιο νόμου, που θα κατατεθεί άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή», σημειώνεται.
Επίσης, σημειώνεται πως επιλογή του υπουργείου είναι «η κοινοβουλευτική διαδικασία να γίνει μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, ώστε να βρει τον αρμόζοντα χώρο και χρόνο στο δημόσιο διάλογο. Τέλος, μετά την υιοθέτηση του νόμου, απαιτείται κάποιο χρονικό διάστημα για να πραγματοποιηθούν τεχνικές παρεμβάσεις, απαραίτητες ώστε το ηλεκτρονικό σύστημα να προσαρμοστεί στις νέες θεσμικές προβλέψεις».

ΠΗΓΗ : "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου