ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Ερχεται «χαράτσι» 2.000 ευρώ για τους στρατιωτικούς.


Ερχεται «χαράτσι» 2.000 ευρώ για τους στρατιωτικούς.
Ποιος άσχετος έκανε το ρεπορτάζ;
Δεν ήξερε. Δεν ρώταγε όμως ;;;;;;;;;
Στο τέλος, όλες οι προβλεπόμενες στολές, ( ανάλογες και του Ναυτικού και της Αεροπορίας ) που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ !

    Αξιωματικοί και υπαξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων απειλούνται με «χαράτσι» ύψους 2.000 ευρώ μετά την εσωτερική διαταγή αλλαγής διακλαδικού κανονισμού στολών.
    Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας  Έθνος, η τροποποίηση του κανονισμού στολών καθιστά υποχρεωτικές για τους ενστόλους δέκα στολές.

    Εκπρόσωπος του ΓΕΕΘΑ εξήγησε στο Έθνος ότι οι στολές του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων διακρίνονται σε βασικές και επιπρόσθετες. Σύμφωνα με το ισχύον Π.Δ. οι επιπρόσθετες στολές φέρονται από το προσωπικό που υπηρετεί σε συγκεκριμένες θέσεις, οι οποίες λόγω της ιδιαιτερότητας της αποστολής τους και της φύσης του έργου τους απαιτούν τη χρήση στολής με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.
    Η γνωμάτευση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων ΓΕΕΘΑ καθιστά αυτές τις δέκα στολές υποχρεωτικές για όλους τους υπηρετούντες, χωρίς όμως να υπάρχει πρόβλεψη να χορηγούνται στο προσωπικό από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ή πρόβλεψη σχετικού επιδόματος.
    Με αυτό τον τρόπο το κόστος των στολών θα το επιβαρυνθούν αποκλειστικά οι ένστολοι, οι οποίοι θα κληθούν να ράψουν στολές.
    Το κόστος μιας στολής ανέρχεται σε 200 ευρώ, οπότε μετά την τροποποίηση του κανονισμού θα κληθούν να καταβάλουν από την τσέπη τους το ποσό των 2.000 ευρώ για την απόκτηση 10 στολών σε μια περίοδο που οι μισθοί των ενστόλων έχουν δεχθεί απανωτές μειώσεις.


Αναρτήθηκε από Ανδρεας στις 3:00 π.μ. 
Αντιδράσεις: 

ΘΕΜΑ: "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου