ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Προκαταβολή σύνταξης στα στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.

Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017


www.nomosnews.gr,ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ

ΝΟΜΟΣ & ΤΑΞΗ :Υπουργική Απόφαση που αφορά τη χορήγηση προκαταβολής σύνταξης στα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας & Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία αποχωρούν από την Υπηρεσία λόγω συνταξιοδότησης δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1519-Β η υπ' αριθ. 151274/2016/0092 από 06-02-2017...

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Π.Ο.Α.Σ.Υ η ως άνω προκαταβολή σύνταξης αφορά τα στελέχη που υπάγονται για τον υπολογισμό της σύνταξής τους στις διατάξεις του ν. 4387/2016 και χορηγείται σε αυτά από 01-01-2017, σύμφωνα με τις διατάξεις του πρώτου εδαφίου της περ. α της παρ. 1 του ν. 4151/2013.


Η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη: 

Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος, που αποχωρούν από την Υπηρεσία  λόγω συνταξιοδότησης θα παίρνουν προκαταβολή σύνταξης. Το ίδιο ισχύει και για τα πρόσωπα που αποχωρούν για λόγους υγείας. Η προκαταβολή της σύνταξης θα καταβάλλεται απο τον ΕΦΚΑ και αναδρομικά απο την επομένη ημέρα της διαγραφής τους απο το Σώμα στο οποίο υπηρετούν. Όταν οριστεί η οριστική σύνταξη αν η προκαταβολή ειναι μικρότερη, η διαφορά θα καταβληθεί με την πρώτη πληρωμή της σύνταξης. Εαν το ποσό των αναδρομικών ειναι μεγαλύτερο τότε τα χρήματα θα παρακρατηθούν απο την οριστική σύνταξη.

Η σύνταξη θα καταβάλλεται την προτελευταία εργάσιμη μέρα κάθε μήνα. το δικαίωμα της προκαταβολής δεν εχουν μόνο όσοι θα συνταξιοδοτηθούν απο δω και πέρα αλλα κι εκεινοι που ήδη συνταξιοδοτήθηκαν.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΦΕΚ ΕΔΩ

ΠΗΓΗ : "  www.nomosnews.gr   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου