ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Ταϋλάνδη - η πρώτη χώρα που απαγορεύει τα ψηφιακά νομίσματα (Bitcoins)





 
 
Η Τράπεζα της Ταϋλάνδης προχώρησε στην απαγόρευση των χρηματικών λειτουργιών του αποκλειστικά ψηφιακού νομίσματος Bitcoin, ισχυριζόμενη την έλλειψη υφιστάμενης νομοθεσίας και ανεπαρκούς κεφαλαιακού ελέγχου.
 
Έπειτα από μία επίσημη παρουσίαση του τρόπου λειτουργίας του Bitcoin προς την κυβέρνηση της Ταϋλάνδης, που είχε ως στόχο να αναδείξει τα «οφέλη» της χρήσης του ψηφιακού νομίσματος, οι αρχές της χώρας αποφάσισαν ότι οι «δραστηριότητες του Bitcoin είναι απαγορευμένες στην Ταϋλάνδη»

Ομάδα της εταιρείας που διαχειρίζεται το ψηφιακό νόμισμα Bitcoin βρέθηκε στην Ταϋλάνδη ώστε να προσπαθήσει να αλλάξει την απόφαση της κυβέρνησης και να πιέσει για την νομιμοποίηση της λειτουργίας του νομίσματος στην χώρα.

Η κυβερνητική απόφαση καθιστά ουσιαστικά παράνομη την χρήση Bitcoin για οποιεσδήποτε συναλλαγές με την χώρα της Ταϋλάνδης, καθώς και την αποστολή ή λήψη ψηφιακών νομισμάτων από οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Η απόφαση που ελήφθη από τις κυβερνητικές αρχές της Ταϋλάνδης αποτελεί ουσιαστικά το πρώτο μεγάλο εμπόδιο για την διεύρυνση της αποδοχής του ψηφιακού νομίσματος. Η Bitcoin Co.Ltd ευελπιστεί ότι οικυβερνητικές αρχές της χώρας αναμένεται νααλλάξουν την απόφαση τους.“…Η Τράπεζα της Ταϋλάνδης ανακοίνωσε ότι θα σκεφθεί διεξοδικότερα το ζήτημα, χωρίς όμως να δίνει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την τελική της απόφαση, ανακοίνωσε η Bitcoin Co. Ltd στον επίσημο ιστότοπο της.

Το ψηφιακό νόμισμα εισήχθη για πρώτη φορά στην αγορά το έτος 2009, ενώ πλέον δέχεται πιέσεις σε πολλά μέτωπα. Η τελευταία αρνητική απόφαση ήλθε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Η.Π.Α (σ.σ. pentapostagma.gr - US Securities and Exchange Commission (SEC)  που οδήγησε σε κατηγορίες προς τον διαχειριστή του Bitcoin στην πολιτεία του Τέξας, TrendonShavers, για απάτη ευρείας κλίμακας προς τους χρήστες του ψηφιακού νομίσματος/πελάτες του μέσω λειτουργίας πυραμιδικού σχήματος – Ponzi.

pentapostagma.gr


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/11/taylandh-h-prwth-xwra-pou-apagorevei-ta-pshfiaka-nomismata-bitcoins.html#ixzz2m2Q2z1Y8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου