ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ Η ΕΕ

ΠΗΓΗ :   "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    "
29/11/2013
Ανοικτή παραμένει η δυνατότητα για συμφωνία εμπορικής σύνδεσης ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ουκρανία, σύμφωνα με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

Η κ. Μέρκελ που βρίσκεται στο Βίλνιους της Λιθουανίας, όπου διεξάγεται από χθες η διήμερη σύνοδος κορυφής των «28» με εκπροσώπους χωρών της Ανατολικής Ευρώπης και του Καυκάσου, διαβεβαίωσε ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να δεχθεί την Ουκρανία ως συνδεδεμένο μέλος.
Πάντως, η καγκελάριος εξέφρασε τις αμφιβολίες της ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία σε αυτή τη σύνοδο.
«Ωστόσο η πόρτα παραμένει ανοικτή», πρόσθεσε.
Πριν από λίγες ημέρες η Ουκρανία στράφηκε προς τη Ρωσία, απορρίπτοντας την υπογραφή συμφωνίας εμπορικής σύνδεσης, επικαλούμενη οικονομικούς λόγους.
Την ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ένωση να μείνει ανοικτή απέναντι στην Ουκρανία υπογράμμισε και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής.
Ο πρωθυπουργός μίλησε στη σύσκεψη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τη σύνδεση Ουκρανίας- ΕΕ, η οποία αναβλήθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου της χώρας Βίκτορ Γιανούκοβιτς και υποστήριξε ότι θα πρέπει να μείνει ανοικτή η δυνατότητα και η προοπτική της προσέγγισης.
Ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε ακόμη με τον πρόεδρο της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλέβνελιεφ και τον πρωθυπουργό της Μολδαβίας Γιούριε Λεάνκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου