ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Μία Αλήθεια και 7 Ανακρίβειες - ΕΚΟΕΜ-ΕΚΟΕΜΑ και ΕΚΟΕΜΝ.

 
κ.Πρόεδρε,σας συγχαίρω για την  αναλυτικά (αλλά και εμπεριστατωμένη) και αντικειμενική ενημέρωση για το ΕΚΟΕΜ-ΕΚΟΕΜΑ και ΕΚΟΕΜΝ.
Ως Αντιπρόεδρος στην ΠΟΑΣΥ,ήμουνα υπεύθυνος των Οικονομικών και συνεπώς και των Ασφαλιστικών Ταμείων μας (συμπεριλαμβανομένου και του ΜΤΣ,αν και σε αυτό είχαμε…αποκλεισμό).

Επειδή τότε το αποκλείσαμε με   συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας,ένστολοι,μας είχανε πει μερικοί  του Στρατού και του Ταμείου η Διοίκηση,ότι  είμαστε «αναρχικοί» και δεν αρμόζει σε Αστυνομικούς  να φωνάζουν σαν….κομμουνιστές!!!!
΄Όμως αναγκάσθηκαν και μας δέχθηκαν διότι τότε (2005) είχαν  φανεί τα προβλήματα.
Ο τότε Δ/ντής (αν δεν κάνω λάθος ο Υποστράτηγος,ΟΙΚΟΝ., Ζαφειρόπουλος μάλλον,επανελθών εξ αποστράτων ήταν),μου είχε πει επί λέξει σε μία συνεδρίαση που κάλεσαν και εκπρόσωπο των Αστυνομικών εν ενεργεία και  του Αρχηγείου μας.
Εκ μέρους των συνδικαλιστών ήμουνα εγώ και  από την υπηρεσία ένας Υποστράτηγος ( ο Κλαδάρχης των Οικονομικών) και ο Αστυν.Δ/ντής κ.Χριστοφυλάκης ,ο Δ/ντής των Οικονομικών του Αρχηγείου μας.
 Μας είπε  (σχεδόν στο αυτί,να μην ακούσουν οι   του Προεδρείου) : « έχασα τον ύπνο μου κ.Μουντζούρη.Δεν μπορώ να βρώ τα χρήματα να πληρώσω το επόμενο μέρισμα. Ζητώ επιμόνως αναλογιστική μελέτη και δεν έχουμε ούτε αυτά τα χρήματα…»
Και ενώ,κ.Πρόεδρε,η κατάσταση ήταν απελπιστική,την ίδια ώρα οι πολιτικοί μας έδιναν εντολή να δοθεί αύξηση από 3-18% (στην 19ετία εννοώ) σε παραμονές εκλογών.
Ασφαλώς οι αυξήσεις δινότανε.Η διοίκηση,δυστυχώς,της άρεσε  αυτή η τακτική των παροχών,διότι παρουσιάζονταν και εκείνη ως  συντελούσα στην αύξηση του μερίσματος και επομένως στην ικανοποίηση των αποστράτων και από την άλλη  μεριά  έπαιρναν αποφάσεις για   να πωλήσουν ακίνητα (θυμάμαι ένα Θεσ/νίκη και ένα Αθήνα),περίπου 2 δις δραχμές,τότε,το καθένα.
Αξιοποίηση περιουσίας ΟΥΔΕΜΙΑ.Ενοίκια ασήμαντα (5 και 10.000 δρχ. σε μερικές περιπτώσεις).
Εμείς της Αστυνομίας πόρους δεν κατευθύναμε προς τα εκεί και  οι θεσμοθετηθέντες από τα ραδιοτηλεοπτικά δικαιώματα και παραβάσεις τροχαίας πήγαιναν προς τους Δήμους .
Εν τω μεταξύ ο κοινωνικός λεγόμενος πόρος  ενσωματώθηκε  στον προϋπολογισμό και  κατ` αυτόν τον τρόπο ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ δραματικά τα έσοδα.
Επομένως.Τα χρήματα τα φάγαμε (ποιοι όμως;Με ποιο τρόπο;).Την απάντηση την γνωρίζετε.
Βεβαίως,όμως ευθύνονται ορισμένοι και ποιοι; Πρώτον οι πολιτικοί που κυβερνούν και δεύτερον οι διοικήσαντες το Ταμείο (είναι γνωστοί και εκείνοι και το μόνο ελαφρυντικό τους είναι ότι «θεωρούσαν καλή πράξη» το γεγονός ότι η αύξηση πάει  στις τσέπες των συναδέλφων τους που τόσα χρόνια έδωσαν την ψυχή τους  για την Πατρίδα).
Σκέφτηκαν όμως όπως και οι πολιτικοί που ήθελαν να ικανοποιούν τους πελάτες τους-ψηφοφόρους.
Δεν σκέφθηκαν όμως  ως Στρατηγοί-Αξιωματικοί που έπρεπε να προβλέψουν το μέλλον και που θα οδηγούσαν το Ταμείο.Και όμως το οδήγησαν-με μαθηματική ακρίβεια-στην χρεωκοπία.Και οι εν ενεργεία συνάδελφοί μας (η λεγόμενη αλληλεγγύη των γενεών;) τι έγινε κ.Πρόεδρε;
 
Πρέπει να λέμε τα πράγματα όπως είναι.Να αναληφθούν ευθύνες από τους  παλιούς  και να  αναλάβουν  νέες ευθύνες για την διάσωση του ΜΤΣ οι σημερινοί,με καθαρή γλώσσα και  με υπευθυνότητα και σοβαρότητα,πείθοντας και εμάς όλους για να αποδεχθούμε τα μέτρα,βεβαιώνοντάς μας ότι το  ΜΤΣ θα εξυγιανθεί.
Συγνώμη για την πολυλογία μου.
Και πάλιν σας συγχαίρω για την αντικειμενικότητα και για την σωστή τοποθέτησή σας για τα ΕΚΟΕΜ (Σ.Ν.και Αεροπορίας).
Μετ` εκτιμήσεως Σωτ.Μ.
 


From: ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΠΑΠΑΡΙΣΗΣ [mailto:apostolos.papaparisis@gmail.com] 
Sent: Sunday, November 10, 2013 9:56 PM
To: undisclosed-recipients:
Subject: ΕΚΟΕΜΣ: Μία Αλήθεια και 7 Ανακρίβειες
 

ΕΚΟΕΜΣ: Μία Αλήθεια και 7 Ανακρίβειες



--
Apostolos Papaparisis
mobile: 6937048700 & *748701 & WhatsUp 6971735255
e-mail: apostolos.papaparisis@gmail.com

 
Όποιος δεν επιθυμεί να λαμβάνει ηλεκτρονικά μηνύματα παρακαλείται να με ενημερώσει.
Xρησιμοποιείστε την κρυφή ή ιδιαίτερη κοινοποίηση (Βcc) για την αποστολή μηνυμάτων στους αποδέκτες σας. Προστατεύετε τον εαυτό σας και τους φίλους σας από διαφημιστικές εταιρείες και κακόβουλους.
 
 
 
ΠΗΓΗ :
smountzouris@gmail.com
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου