ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

ΧΑΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ ΤΑΞΙΔΙ ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ BOLLYWOOD

 
 
ΤΕΤΑΡΤΗ 27/11 
 
 
Δηλώστε απαραίτητα τη συμμετοχή σας στο 210.41.01.601 εσ. 123, είτε στην πρώτη εκδήλωση είτε στην δεύτερη είτε και στις δύο. Μεσολαβεί διάλειμμα μεταξύ των εκδηλώσεων.
Σας υπενθυμίζουμε ότι ο μηχανογραφικός έλεγχος των συμμετεχόντων στις εκδηλώσεις αλλά και η καταγραφή της παρουσίας των μελών της λέσχης μας, θα εκτελείται στο ισόγειο του κτιρίου. 
Για τα μέλη μας που δεν δικαιούνται κάρτα, ο έλεγχος θα γίνεται με βάση την ψηφιακή λίστα συμμετοχής. Για τα υπόλοιπα μέλη μας, ο έλεγχος θα γίνεται υποχρεωτικά μέσω της κάρτας μέλους έτσι ώστε να διασφαλίζουμε καλύτερα την διαδικασία προσέλευσης.
 
 
18:15 ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ Πανεπιστήμιο του ταξιδιώτη  

ΠΕΡΟΥ : Τα μυστικά των ΜΟΤΣΕ και ο Άρχοντας του Σιπάν 

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ VERSUS CLUB
 
Θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για τις  καλλίτερες φωτογραφίες όπως εσείς τις επιλέξατε.  
 
 
19:30 ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
ΙΝΔΙΑ – ΓΥΝΑΙΚΑ και πολυπολιτισμικά περιβάλλοντα της Ινδίας  
 
 
Δημιουργίες Chef Σίμου & χορευτικό από Ινδία …
 

 
 
ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 18:15  
 
Την δεκαετία του 80 , οι ανασκαφές των αρχαιολόγων στο Βόρειο Περού έφεραν στο φώς την άθικτη μούμια του 3ου μ.Χ. αιώνα –του άρχοντα του Σιπάν – ενός μεγάλου αρχηγού, που ηγήθηκε ενός ακόμα μεγάλου πολιτισμού στην ευρύτερη περιοχή του Β. Περού, για τον οποίο γνωρίζουμε λίγα πράγματα και εξακολουθούμε να μαθαίνουμε   καθώς οι ανασκαφές  των αρχαιολόγων συνεχίζονται. Δεδομένου οτι οι Moche δεν είχαν γραπτή γλώσσα, οι περισσότερες από τις γνώσεις προέρχονται  κυρίως από  κεραμικά αρχαία αντικείμενα αλλά και αντικείμενα, σύμβολα θρησκείας και αποκαλύπτουν πως πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους προ –Κολομβιανούς πολιτισμούς.  Η πολιτεία των Μότσε , ήταν μια παραλιακή αυτοκρατορία που επεκτάθηκε στις ακτές του Ειρηνικού στο Β. Περού και πήρε το όνομά της από το ποταμό MOCHE πού ρέει στον Ωκεανό ακριβώς νότια του Trujillo. Ανθεί την «σύντομη» περίοδο μεταξύ 100πΧ  έως 700 μΧ , στις ακτές του Ειρηνικού και τα ευρήματα αποκαλύπτουν  πως  ο πολιτισμός των Moche ήταν ιδιαίτερα εξελιγμένος,  αφοσιωμένος  στην θρησκεία και την τέχνη. Ήξεραν να επιβιώνουν στο σκληρό κλίμα και τις καιρικές συνθήκες, δεν είχαν «ρολόι» παρά μόνο  ημερολόγιο, έκαναν ανθρωποθυσίες αιχμαλώτων για να κατευνάζουν τα πνεύματα των θεών, εφάρμοζαν την δεξιότητα της «χειρουργικής επέμβασης» του εγκεφάλου στους τραυματισμένους πολεμιστές, κυριαρχούσαν  στην χρυσοχοΐα, την υφαντουργεία, είναι ήταν μοναδικοί αγγειοπλάστες μιας ιδιότυπης τεχνοτροπίας   που δίνει ανθρώπινα χαρακτηριστικά σε ζώα καθώς και σε φυσικά φαινόμενα .  Όπως όλοι οι πολισμοί έτσι και αυτός ο ελάχιστα γνωστός πολιτισμός των Moche,  ακολούθησε τον γνωστό κύκλο ζωής και εξαφανίστηκε απότομα, αφού άγγιξε το ζενίθ του.  
 
ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 19: 30
 
Το Τάζ Μαχάλ, ένα  από τα ωραιότερα καλλιτεχνήματα της υφηλίου φτιάχτηκε για να υμνήσει την αγάπη σε μια γυναίκα ΄… ΙΝΔΙΑ και ΓΥΝΑΙΚΑ.   
Γυναίκες όμορφες,  γυναίκες ξελογιάστρες. Σύζυγοι θεοτήτων, Νάντι, Λάχμι, Ντούργκα. Γυναίκες θρησκεία, γυναίκες ακρότητες, κόρες εργατικές που κεντούν το σάρι, κορίτσια που δεν πρόλαβαν να ζήσουν. Γυναίκες στους χορούς της γιορτής, στα χωράφια, γυναίκες ουρά στο σινεμά, γυναίκες στα παζάρια. Γυναίκες τετραπέρατες, πολιτικοί,  μάνες στις χαρές και στα δύσκολα της ζωής …. γυναίκες του κόσμου  . Η ζωή  είναι …. ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ….
 
 
Γευστικές δημιουργίες του Σίμου,  Bollywood  και ….  aπίστευτη σκηνή δράσης.
 
 
 
Η δήλωση συμμετοχής είναι υποχρεωτική. Παρακαλούμε δηλώστε τη συμμετοχή σας, καλώντας στο τηλέφωνο 210.41.01.601 εσ. 123
 
Σε περίπτωση που δηλώσατε συμμετοχή και για οποιαδήποτε αιτία δεν μπορείτε τελικά να παρευρεθείτε, παρακαλούμε όπως ακυρώσετε τη συμμετοχή σας καλώντας στο τηλέφωνο 210.41.01.601 εσ. 123

 

 
 
 
 
 ΠΗΓΗ :
Versus Travel Newsletter
newsletter@versus-travel.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου