ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Πως να ΜΗΝ θέλουν να κλέψουν το κινητό σου

 

277
Σου έκλεψαν το κινητό; Υπάρχει λύση…
Σου έκλεψαν το κινητό; Υπάρχει λύση…
Έχεις αποθηκεύσει στο κινητό σου τα πάντα: επαφές, κωδικούς, pin, φωτογραφίες από προσωπικές στιγμές και άλλα ευαίσθητα δεδομένα. Το τηλέφωνο έκανε φτερά. Δεν αρκεί να μπλοκάρεις τη SIMκάρτα. Πρέπει να «κλειδώσεις» και το τηλέφωνο. Πώς γίνεται αυτό;
H Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, προωθεί, ρύθμιση –η οποία θα ενταχθεί στον νέο κανονισμό γενικών αδειών της ΕΕΤΤ- σύμφωνα με την οποία οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα έχουν τη δυνατότητα να φράζουν όχι μόνο την κάρτα SIM αλλά και την ίδια τη συσκευή.
«Κλειδί» για το… κλείδωμα, θα είναι ο σειριακός αριθμός IMEI που έχει κάθε συσκευή. Με το που θα δηλωθεί στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας η κλοπή και δοθεί ο κωδικός IMEI, (αναγράφεται τόσο πάνω στη συσκευή – συνήθως κάτω από την μπαταρία ή στο πακέτο αγοράς), το κινητό δεν θα μπορεί πλέον να λειτουργήσει σε κανένα από τα ελληνικά δίκτυα.
Και τα τρία δίκτυα μπορούν να αναγνωρίσουν τον κωδικό της συσκευής όταν αυτό «επικοινωνεί» με το δίκτυό τους, οπότε η απενεργοποίηση θα είναι σχετικά εύκολη Υπάρχει βέβαια ένα ερώτημα για το αν το τηλέφωνο θα μπορεί να λειτουργήσει στο εξωτερικό. Το πότε ακριβώς θα δοθεί η δυνατότητα, θα ανακοινωθεί από τις εταιρείες και την ΕΕΤΤ. Όσο για εσάς, καλό είναι να καταγράψετε από τώρα σε κάποιο σημείο τον κωδικό «ταυτότητα» της συσκευής.

Link...


ΠΗΓΗ : Περισσότερα: http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=55832:2013-11-17-110000&catid=20:diadiktio&Itemid=198#.Uo-PhdKpVrw#ixzz2lOZ79IS7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου