ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Πρόβλεψη για ανάπτυξη 0,6% στην Ελλάδα το 2014 ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΠΟΛΑΚ

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    "
20/12/2013
Για ρυθμό ανάπτυξης 0,6% στην Ελλάδα το 2014 μίλησε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανάπτυξη Αλεξάντερ Πόλακ, επιβεβαιώνοντας τις ευρωπαϊκές οικονομικές προβλέψεις για το νέο έτος.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ηλεκτρονικό περιοδικό του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Muteline», ο κ. Πόλακ αναφέρθηκε στην αναπτυξιακή βοήθεια που προσφέρει η ΕΕ τόσο στο εσωτερικό της όσο και στο εξωτερικό.
Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν σημείωσε ότι «οι αναπτυξιακές προκλήσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι οι ίδιες, ούτε στο πεδίο εφαρμογής τους, ούτε ως προς τα αίτια, ούτε ως προς την έκτασή τους. Είναι ωστόσο διασυνδεδεμένες, καθώς επενδύοντας στην αρωγή εκτός συνόρων, θα επωφεληθεί και η ίδια η Ευρώπη. Γι’ αυτόν τον λόγο οι δύο αυτές προκλήσεις πρέπει να αντιμετωπιστούν ταυτόχρονα».
Όσον αφορά στο εσωτερικό, ο κ. Πόλακ ανέφερε ότι «δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι οι επιπτώσεις της κρίσης στην Ευρώπη είναι ανησυχητικές, οδηγώντας έναν στους τέσσερις Ευρωπαίους στα πρόθυρα του κινδύνου της φτώχειας ή του αποκλεισμού» και πρόσθεσε ότι «η Ευρώπη είναι μέρος της λύσης και δεν φείδεται προσπαθειών ούτως ώστε να βοηθήσει στην επιστροφή στην ανάπτυξη και την απασχόληση, δίνοντας στους λαούς ελπίδα και προοπτική».
«Η Ε.Ε. πραγματοποιεί μία θεμελιώδη μεταρρύθμιση του χρηματοπιστωτικού τομέα, έτσι ώστε να διασφαλιστούν οι αποταμιεύσεις των πολιτών, βελτιώνοντας παράλληλα τον τρόπο συνεργασίας των κυβερνήσεων και έχει κινητοποιήσει περισσότερα από 700 δισ. ευρώ για να τραβήξει από το χείλος του γκρεμού τις χώρες που χτυπήθηκαν από την κρίση, η μεγαλύτερη προσπάθεια σταθεροποίησης μεταξύ κρατών, διαχρονικά», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.
Τέλος, ανέφερε ότι «ακόμα και αν είμαστε μακριά από το να πούμε ότι η κρίση τελείωσε, βλέπουμε μία αχνή, αλλά ενθαρρυντική επιστροφή στην ανάπτυξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου