ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

ΠΟΥΤΙΝ: ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ «ΑΔΕΛΦΗΣ ΧΩΡΑΣ» ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ. ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑΝΟΥΚΟΒΙΤΣ ΚΑΤΑ ΔΥΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  "
20/12/2013
Την υποχρέωση της Ρωσίας να βοηθήσει την «αδελφή χώρα» Ουκρανία, τόνισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, σημειώνοντας ότι το Κίεβο βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική και πολιτική κατάσταση.
Κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου που δίνει παρουσία εκατοντάδων Ρώσων και ξένων δημοσιογράφων στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στη Μόσχα, ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι η Μόσχα δεν έχει καμία αντίρρηση για μία στροφή της Ουκρανίας προς την Ευρώπη, αλλά υπογράμμισε ότι η χώρα του πρέπει να προστατεύσει τα συμφέροντά της.
Απαντώντας σε σχόλιο δημοσιογράφου για τη στάση της Ρωσίας, η οποία αφού «πίεσε» την Ουκρανία με την επιβολή υψηλών τιμών για το φυσικό άεριο, τώρα τις μειώνει, ο Πούτιν ανέφερε ότι η κυβέρνηση της Γιούλια Τιμόσενκο υπέγραψε με τη Ρωσία το συμβόλαιο για το φυσικό αέριο, «άρα, κανείς δεν πίεζε την Ουκρανία».
Ακόμη, ο Βλαντιμίρ Πούτιν σημείωσε ότι ο κύριος όγκος των εξαγωγών της Ουκρανίας προς τη Ρωσία αφορά αγροτικά προϊόντα και δήλωσε ότι εάν η Ουκρανία ανοίξει τα σύνορά της προς την Ευρώπη, το ποσοστό των ουκρανικών αγροτικών προϊόντων που θα φθάσουν στις ευρωπαϊκές αγορές δεν θα αυξηθεί εξαιτίας των ποιοτικών ελέγχων και άλλων περιορισμών που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ενωση.
Στο μεταξύ, ο Ουκρανός πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς επέκρινε ανοικτά πολιτικούς από δυτικές χώρες οι οποίοι επισκέφθηκαν τους φιλοευρωπαϊστές διαδηλωτές κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών για τη στροφή στο ζήτημα της εμπορικής σύνδεσης Ουκρανίας - Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Είναι πολύ σημαντικό τρίτες χώρες να μην επεμβαίνουν στα εσωτερικά ζητήματα της Ουκρανίας, να μην θεωρούν ότι έχουν εξουσία εδώ. Είμαι κάθετα αντίθετος σε οποιονδήποτε έρχεται εδώ να μας διδάξει πώς να ζούμε», τόνισε και κατηγόρησε παράλληλα ηγέτες της αντιπολίτευσης ότι κινούνται από προσωπική φιλοδοξία και οδήγησαν κομμάτι των διαδηλωτών σε «επαναστατικές» πράξεις.
Τέλος, ο Ουκρανός πρόεδρος ανέφερε ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία της Ουκρανίας το 2015, εάν η δημοτικότητά του είναι πολύ χαμηλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου