ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΜΕ ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ». ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΕ

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   "
20/12/2013
«Η Ελλάδα αρχίζει την προεδρία της ΕΕ με θετικές επιδόσεις, πρωτογενές πλεόνασμα και επικείμενη ανάκαμψη» » δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες.
Ο κ. Σαμαράς τόνισε πως η ελληνική προεδρία «θα είναι μια προεδρία ελπίδας, ελπίδα για περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη».
 

Τα θέματα που θα απασχολήσουν τους ευρωπαίους ηγέτες στις Βρυξέλλες είναι η εμβάθυνση της οικονομικής και νομισματικής ένωσης, η πολιτική άμυνας και ασφάλειας της ΕΕ, η μετανάστευση, η ενέργεια και η διεύρυνση της ΕΕ.
Ένα από τα θέματα που αναμένεται να κυριαρχήσει στη Σύνοδο είναι η συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι υπουργοί Οικονομικών της EE για την τραπεζική ένωση και τη διαδικασία διάσωσης των προβληματικών τραπεζών.
Ωστόσο, χιλιάδες διαδηλωτές διαμαρτύρονται για τις πολιτικές λιτότητας και προσπαθούν να προσεγγίσουν το κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Η παρουσία των διαδηλωτών και δεκάδων αστυνομικών, έχουν προκαλέσει κυκλοφοριακό χάος στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου