ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

«Μπόνους» 126 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα από την Ιρλανδία

Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013



«Μπόνους» 126 εκατ. ευρώ, για τη μείωση του δημοσίου χρέους, συνεπάγεται για την Ελλάδα η έξοδος της Ιρλανδίας από το μνημόνιο, σύμφωνα με την ιρλανδική εφημερίδα «Irish Examiner».




Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της με τίτλο «Ελληνικό δώρο», στο πλαίσιο έγκρισης του μεσοπρόθεσμου σχεδίου οικονομικής στρατηγικής της Ιρλανδίας, η κυβέρνηση της χώρας συμφώνησε στην πληρωμή 126 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα, μέσα στα επόμενα χρόνια, ως μέρος παλαιότερης συμφωνίας, με στόχο τη μείωση του ελληνικού χρέους.

Καθώς τώρα η Ιρλανδία έχει επίσημα εξέλθει του προγράμματος διάσωσης και είναι και πάλι ένα κανονικό μέλος της Ευρωζώνης, οφείλει να συμμορφωθεί με τη συμφωνία διάσωσης της Ελλάδας, αναφέρει το δημοσίευμα.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος φέρεται να δήλωσε πως, ως μέρος του σχεδίου δανεισμού, τα κεφάλαια θα προέλθουν από την Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας και θα δοθούν σταδιακά στην Ελλάδα από το επόμενο έτος μέχρι το 2025. Το μέτρο ουσιαστικά σημαίνει πως τα κέρδη από τις αποδόσεις ομολόγων θα επιστραφούν στην Ελλάδα.

Ο ιρλανδός αξιωματούχος διευκρίνισε, πάντως, ότι η συμφωνία αφορά μόνο την Ελλάδα και όχι τα άλλα κράτη - μέλη που έχουν ενταχθεί σε προγράμματα διάσωσης.

Στο θέμα κάνει σύντομη αναφορά και η εφημερίδα «Irish Ιndependent», η οποία σημειώνει πως «το κράτος θα συνεισφέρει στην ελληνική διάσωση». «Σε ένα επιπλέον σημάδι επιστροφής στην ομαλότητα των κρατών της Ε.Ε., μετά την έξοδο από το πρόγραμμα της τρόικας, η Ιρλανδία θα αρχίσει τώρα να συνεισφέρει στη διάσωση της Ελλάδας. Μόλις 36 ώρες μετά το τέλος του προγράμματος, ο κυβερνητικός συνασπισμός επιβεβαίωσε ότι θα παράσχει οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα», αναφέρει η εφημερίδα.
ΠΗΓΗ :   "     http://in-fo-stires.blogspot.gr      "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου