ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Μεταφορά με Super Puma, έπαθε κάταγμα πέους‏

ΠΗΓΗ : "   http://in-fo-stires.blogspot.gr   "



Ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας διατάχθηκε για επείγουσαν μεταφορά ασθενούς 48 ετών από τη Σίφνο.



Το πλήρωμα έφθασε στο νησί όπου και παρέλαβε τον ασθενή . Σύμφωνα με τους ιατρούς υπήρχε “σοβαρό ουρολογικό πρόβλημα". Κατά τη διάρκεια της πτήσης προς Αθήνα το πληρωμα έμαθε ποιο ακριβώς ήταν το πρόβλημα: “Κάταγμα πέους”! Το οποίο έπρεπε να χειρουργηθεί.

Περαστικά! 

Τι ειναι το κάταγμα πέους;

Όπως γράφει η ιστοσελίδα iatropedia.gr το πέος σε στύση αποκτά σκληρότητα που ρυθμίζεται βασικά από το γεμισμα 2 κυλινδρικων σχηματισμών (σηραγγωδών σωμάτων) με αίμα.Οι σχηματισμοί αυτοί περιβάλλονται από έναν ισχυρότερο χιτώνα ( περιτονία), που προστατευει το τοίχωμα των σηραγγωδών ( στυτικός ιστός). 

Κάποιες φορές λόγω βιασύνης,κακής στάσης, κακής λίπανσης,ή βίαιου σεξ, προκαλείται ρήξη σε κάποιο σημείο των σηραγγωδών, που εκδηλώνεται με οξύ έντονο πόνο και μικρό ή μεγάλο αιμάτωμα,που μπορεί να συνοδευεται κάποιες φορές και με αιματουρία, αν συμμετέχει και η ουρήθρα. 

Έχουμε σε αυτή την περίπτωση ένα ¨κάταγμα πέους¨,το οποίο απαιτεί άμεση εκτίμηση από ειδικό Ουρολόγο, και τις περισσότερες φορές άμεση χειρουργική αντιμετώπιση ( εντός το πολύ 8 ωρών), για να προληφθουν, μόνιμα προβλήματα στύσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου