ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

ΣΑΜΑΡΑΣ: «ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ». «Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ»

ΠΗΓΗ : " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ,  "
18/12/2013
Πρόσκληση για επενδύσεις σε μια οικονομία που όπως δήλωσε, βρίσκεται σε φάση επανεκκίνησης, απεύθυνε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του που προβλήθηκε στο 15ο επενδυτικό φόρουμ της Capital Link στη N. Υόρκη.
Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός η Ελλάδα, η οποία μπαίνει σε περίοδο ανάκαμψης, προσφέρει στους επίδοξους επενδυτές «κόκκινο χαλί» και όχι γραφειοκρατικά κωλύματα.
Σημείωσε τα επιτεύγματα της χώρας όσον αφορά στην πάταξη της γραφειοκρατίας και τη διαμόρφωση επενδυτικού κλίματος, με αποτέλεσμα η χώρα να προσφέρει σε όσους θέλουν να επενδύσουν, όπως είπε χαρακτηριστικά, «red carpet» και όχι «red tape».
Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς στο φόρουμ, με θέμα «Μία Εποχή Ευκαιριών» απευθυνόμενος σε εκατοντάδες συνέδρους που εκπροσωπούν μεγάλους επενδυτικούς οίκους των ΗΠΑ, τράπεζες και επιχειρήσεις, τόνισε πως η Ελλάδα έχει πρωτογενές πλεόνασμα για πρώτη φορά και η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε φάση επανεκκίνησης, μετά από τις προσπάθειες του λαού και της κυβέρνησης.
Όσον αφορά τις επενδύσεις, ο πρωθυπουργός περιέγραψε συνοπτικά τις ενέργειες που έχουν γίνει για την εξάλειψη των γραφειοκρατικών κωλυμάτων και δήλωσε ότι η χώρα προσφέρει σημαντικές επενδυτικές δυνατότητες και ευκαιρίες.
«Οι κόποι μας αποδίδουν καρπούς» τόνισε ο κ. Σαμαράς, ενώ ανέφερε και τους συγκεκριμένους τομείς που παρουσιάζουν επενδυτικές ευκαιρίες, όπως τον τουριστικό, τραπεζιτικό, ενεργειακό και αγροτικό, ενώ υποστήριξε ότι «τώρα είναι ο κατάλληλος χρόνος για επενδύσεις στην Ελλάδα».
Επίσης, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στους δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι η ισχυρή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών έχει αποδειχθεί στην πράξη, ενώ παράλληλα μίλησε για αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τις ΗΠΑ, κάτι που συμβάλλει στην ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου