ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

Συλλήψεις γιων υπουργών στην Τουρκία
18/12/2013
Πολιτικό σοκ στην Τουρκία έχει προκαλέσει από χθες η σύλληψη των γιων τριών υπουργών της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο μιας υπόθεσης δωροδοκίας σε σχέση με κρατικές συμβάσεις.
Πρόκειται για τους γιους των υπουργών Εσωτερικών, Μουαμάρ Γκιουλέρ, Οικονομίας Ζαφέρ Τσαγκλαγιάν και Περιβάλλοντος Ερντογάν Μπαϊρακτάρ.
Παράλληλα, οι αστυνομικές αρχές πραγματοποίησαν εφόδους στην Κωνσταντινούπολη και συνέλαβαν τουλάχιστον άλλα 34 άτομα, ανάμεσά τους επιχειρηματίες.
Έρευνες έγιναν στα γραφεία της κρατικής Halkbank στην Άγκυρα καθώς και στα γραφεία του μεγιστάνα του κατασκευαστικού τομέα Αλί Αγιάογλου του ομίλου Αγιάογλου.
Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το κλίμα στη χώρα έχει πολωθεί με τον πρωθυπουργό Ερντογάν να βρίσκεται αντιμέτωπος με τον χότζα Φετχουλάχ Γκιουλέν και το τάγμα του να έχει διεισδύσει σε σημαντικό βαθμό στο χώρο της δικαιοσύνης και της αστυνομίας.
Από την πλευρά του, ο Ερντογάν δεν αναφέρθηκε άμεσα στην υπόθεση αλλά ανέφερε ότι «εάν κάποιοι έχουν όπλα και κανόνια ή είναι δολοπλόκοι, κι εμείς έχουμε το Θεό μαζί μας».
 
ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου