ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΚΙΝΑ: Τραγικό τέλος για νεφροπαθή έφηβο που αυτοκτόνησε από απελπισία

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr    "

Δυο νεφροπαθή αδέρφια στην Κίνα δεν έβρισκαν συμβατά μοσχεύματα. Ο ένας έφηβος δεν άντεξε και αυτοκτόνησε με την ευχή να ζήσει τουλάχιστον ο αδερφός του
                                                                                           article-2545307-1AECC28200000578-930_634x412                               
                                                                                                                            Βρυξέλλες,Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά
Μέχρι το καλοκαίρι του 2010 όλα πήγαιναν καλά για την οικογένεια του  Gao Chuanyou , της συζύγου του Zheng Tingxia και τους δύο γιους τους. Τα αγόρια ήταν άριστοι μαθητές και ένα λαμπρό μέλλον προδιαγραφόταν. Πρόσφατα η οικογένεια είχε αγοράσει και ένα καινούριο σπίτι στη Funan, της επαρχίας Anhui στην κεντρική Κίνα. Το δράμα ξεκίνησε με τη διάγνωση ουραιμίας στο μεγαλύτερο γιό, τον 17 τότε, Honghui. Και ενώ οι γονείς δεν είχαν προλάβει να συνέρθουν από το σοκ, όταν οι γιατροί τους ανακοίνωσαν ότι μόνο μια μεταμόσχευση θα έσωζε τον πρωτότοκο γιό τους, δεν πέρασε ένας μήνας που αρρώστησε από την ίδια πάθηση και ο μικρότερος γιός.
Ο πατέρας των αγοριών πούλησε ό,τι είχε, συμπεριλαμβανομένης της ολοκαίνουργιας οικοίας τους, υπερχρεώθηκε σε τράπεζες και άρχισαν όλοι μαζί να  ταξιδεύουν σε όλη τη χώρα και να επισκέπτονται τα διάφορα εξειδικευμένα ιατρικά ιδρύματα της  Κίνας. Όταν τελείωσαν τα χρήματα, οι καθηγητές και οι φίλοι των δύο μαθητών κατάφεραν να εξοικονομήσουν  άλλα £ 10.000 για να στηρίξουν την οικογένεια. Για να συνεχίσουν τις θεραπείες που διατηρούσαν τα δυο αγόρια στη ζωή, οι γονείς έκαναν μέχρι και επαιτεία στους δρόμους.
Οι γιατροί ήλπιζαν σε  μια μεταμόσχευση νεφρών από τους γονείς οι οποίοι συνήθως είναι συμβατοί δότες για τα παιδιά τους. Ωστόσο, μετά τις απαραίτητες εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι ο πατέρας δεν ήταν συμβατός ως προς τον ιστό, ενώ η μητέρα από τη στενοχώρια της αρρώστησε βαρειά με αποτέλεσμα να μην μπορεί ούτε αυτή να υποβληθεί σε επέμβαση.
η μητέρα των δυο αγοριών, αρρώστησε επίσης βαρειά
η μητέρα των δυο αγοριών, αρρώστησε επίσης βαρειά
Έτσι οι γονείς μπαίνουν σ’ έναν αγώνα δρόμου εξεύρεσης συμβατών μοσχευμάτων , χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ο μικρότερος γιός,Hongtao , μαθαίνοντας για την ασυμβατότητα των γονιών και την μη ανεύρεση μοσχευμάτων, κλειδώθηκε στο δωμάτιό του, ήπιε φυτοφάρμακο και κατέληξε  με οδυνηρό τρόπο. Δίπλα στη σορό του βρέθηκε ένα σημείωμα, στο οποίο είχε γράψει:”Γνωρίζοντας ότι έχετε καταστραφεί και από τους δυό μας, τώρα ελπίζω ότι θα μπορέσετε να επικεντρωθείτε στον αδερφό μου και να τον σώσετε. Αδελφέ, όταν θεραπευθείς, σε παρακαλώ να μου πείς και αυτό θα μου αρκεί».
το ιδιόχειρο σημείωμα του αυτόχειρα αδερφού
το ιδιόχειρο σημείωμα του αυτόχειρα αδερφού
Η ιστορία έγινε πρωτοσέλιδο στην Κίνα και συγκίνησε όλον τον κόσμο καθώς η αυτοκτονία του εφήβου ερμηνεύθηκε ως μια χειρονομία ύψιστης αδερφικής αγάπης. Μετά τη δημοσιοποίηση της τραγικής ιστορίας, υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση και βρέθηκε μόσχευμα. Ο 23χρονος πλέον Honghui, υπεβλήθη σε επέμβαση μεταμόσχευσης νεφρού και τώρα βρίσκεται στο στάδιο της ανάρρωσης.
Ο μεγαλύτερος γιός και ο πατέρας στο νοσοκομείο, μετά την μεταμόσχευση
Ο μεγαλύτερος γιός και ο πατέρας στο νοσοκομείο, μετά την μεταμόσχευση
Όμως ο 44χρονος πατέρας Gao Chuanyou δήλωσε στα ΜΜΕ ότι οι στιγμές είναι “γλυκόπικρες”: « Πως μπορεί κάποιος να είναι αυχαριστημένος με αυτό που συνέβη στο παιδί μας Gao Hongtao;αλλά τι να κάνουμε προχωράμε βήμα ένα βήμα κάθε φορά …
article-2545307-1AECC0A600000578-105_634x422
 
Dailymail (24/01/14)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου