ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014

«ΟΧΙ» ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ «ΜΑΥΡΟΥ» ΧΡΗΜΑΤΟΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
27/01/2014
Δεν θα υπάρξει συμφωνία για την είσπραξη φόρων από καταθέσεις «μαύρου» χρήματος Ελλήνων σε ελβετικές τράπεζες, όπως δήλωσε η Ελβετίδα υπουργός Οικονομικών Έβελιν Βίντμερ-Σλουμπφ, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός.
Η κ. Βίντμερ-Σλουμπφ σημείωσε ότι «η Ελλάδα δεν φορολόγησε ποτέ ορισμένα πρόσωπα» και σημείωσε ότι, «σύμφωνα με παλαιότερη νομοθεσία, Έλληνες ελεύθεροι επαγγελματίες δεν ήταν υποχρεωμένοι να πληρώσουν στην πατρίδα τους διάφορες εισφορές. Δεν μπορεί να ισχύει ότι αυτά τα άτομα θα πρέπει να πληρώσουν τώρα αναδρομικά φόρους, για περιουσία η οποία βρισκόταν εκείνη την περίοδο στο εξωτερικό».
Υπενθυμίζεται πως τέτοια συμφωνία, η οποία ρυθμίζει επιπλέον και τη φορολόγηση μελλοντικών εσόδων από τόκους για περιουσίες στην Ελβετία, έχει ήδη συνάψει η χώρα με τη Βρετανία και την Αυστρία.
Την ίδια ώρα, η αντίστοιχη συμφωνία με τη Γερμανία δεν εγκρίθηκε από το ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, ενώ υπό διαπραγμάτευση βρίσκεται ακόμη συμφωνία με την Ιταλία.
Η Ελβετίδα υπουργός αναμένεται να μεταβεί στις 4 Φεβρουαρίου στην Αθήνα προκειμένου να συναντηθεί με τον ομόλογό της Γιάννη Στουρνάρα.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί διότι η Ελλάδα ασκεί την προεδρία στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Ελβετία βρίσκεται αυτή την περίοδο σε διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, για μια συμφωνία φορολόγησης τόκων.
 
ΠΗΓΗ :  "     ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου