ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Ξεκίνησαν τα σχέδια για τρίτο πακέτο στήριξης

ΘΕΤΙΚΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ
04/02/2014
Θετικά «βλέπει» η ελληνική πλευρά την περίπτωση ενός νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, μόνο βέβαια στην περίπτωση που δεν υπάρχουν σ’ αυτό δημοσιονομικά και εισπρακτικά μέτρα, αλλά διαρθρωτικά, όπως δήλωσε κορυφαίο στελέχους του οικονομικού επιτελείου.

Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, το ίδιο στέλεχος εκτίμησε ότι η συζήτηση που έγινε μετά το Eurogroup της προηγούμενης Δευτέρας μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της Γερμανίας και της Γαλλίας είναι σε θετική κατεύθυνση για την Ελλάδα.
Υπενθυμίζετε πως γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με δημοσίευμα του Spiegel το Σάββατο, φέρεται πως είναι διατεθειμένος να προτείνει τρίτο πακέτο δανειακής βοήθειας στην Ελλάδα, το οποίο θα συνδέεται με όρους.
Παράλληλα, όπως υποστηρίζει ρεπορτάζ της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών εξετάζει αρκετά σενάρια για ένα πιθανό τρίτο πακέτο.
Όπως σχολιάζει, «στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών εξετάζονται ποικίλα σενάρια για ένα πιθανό τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα. Το θέμα σε αυτά τα σενάρια προς το παρόν δεν είναι τόσο το αν, όσο το πότε. Η Handelsblatt αναφέρει ότι «υπάρχουν φωνές εντός της γερμανικής κυβέρνησης, οι οποίες θέλουν να στείλουν ήδη πριν από τις ευρωεκλογές ένα μήνυμα στην Ελλάδα ότι μπορεί να υπολογίζει σε νέα βοήθεια».
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στόχος είναι η στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης που δέχεται πιέσεις εκ δεξιών και εξ αριστερών της και η εκτίμηση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών ότι η ασταθής πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα θέτει σε κίνδυνο τη διαδικασία αντιμετώπισης της ευρωκρίσης.
 
ΠΗΓΗ : "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου