ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Eκδήλωση τιμής και μνήμης για το θρυλικό Γέρο του Μοριά στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr  "

bk-4
Την προσεχή Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014 συμπληρώνονται εκατόν εβδομήκοντα ένα χρόνια από την 4ην Φεβρουαρίου 1843, ημέρα κατά την οποίαν ο ηρωικός ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ παρέδωσε την ψυχή του στα χέρια του Θεού.
Επ’ ευκαιρία της ιστορικής αυτής επετείου, η Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας, πραγματοποίησε στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014 εκδήλωση τιμής και μνήμης για το θρυλικό Γέρο του Μοριά.
Το εσπέρας της Κυριακής ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού και τέλεσε Ιερό Μνημόσυνο υπέρ συγχωρήσεως, αναπαύσεως, τιμής και μνήμης του γενναίου Στρατηγού.
Αμέσως μετά ο κ. Γεώργιος Ζαχαρόπουλος (εκκλησιαστικός επίτροπος Μητροπολιτικού Ναού ) και ο κ. Ηλίας Χαλκιάς ( Καθηγητής Φιλόλογος), ομίλησαν εμπεριστατωμένα για τον Πολέμαρχο Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, ο μεν για την πορεία και τη βιωτή του Γέρου του Μοριά μέχρι το 1821, ο δε για την πνευματικότητα, την εκκλησιολογική και χριστιανική πορεία του μακαριστού Θεοδώρου του Κολοκοτρώνη.
Την όλη επιτυχημένη εκδήλωση έκλεισε η χορωδία Τριπόλεως με τον χοράρχην αυτής, κ. Μιχαήλ Γαργαλιώνη με την άριστη εκτέλεση τραγουδιών αφιερωμένων στην ξεχωριστή αυτή μορφή του φλογερού Έλληνα ελευθερωτού της Πατρίδος μας και καμάρι της Τριπολιτσάς.
Τέλος ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τους ομιλητές και τους διοργανωτές τις εκδηλώσεως, καθώς και τους συμμετέχοντας Τριπολίτες οι οποίοι προσήλθαν, προσευχήθηκαν και απέδωσαν τιμή προς το πρόσωπο του Γέρου του Μοριά Θεοδώρου του Κολοκοτρώνη.
bk-26
bk-1bk-2bk-3bk-5bk-6bk-7bk-8bk-10bk-11bk-12bk-13bk-14bk-15bk-16bk-17bk-18bk-19bk-20bk-22bk-23bk-24bk-25

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου