ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2014

Άνοιξε η διαθήκη του Νέλσον Μαντέλα

ΠΗΓΗ : "    pentapostagma.gr     "

Διανεμήθηκε η περιουσία του εκλπιπόντος ηγέτη της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα, σύμφωνα με τις επιθυμίες του, που έγιναν γνωστές κατά τη δημόσια ανάγνωση της διαθήκης του.

Σύμφωνα με έναν από τους τρεις εκτελεστές της διαθήκης, η περιουσία του Μαντέλα υπολογίστηκε στα 46 εκατομμύρια ραντ (3,06 εκατομμύρια ευρώ) και προβλέπεται να διατεθεί μέσω κληροδοτημάτων σε σχολεία στα οποία είχε φοιτήσει ο Νέλσον Μαντέλα, καθώς και στο κόμμα του, το Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο (ANC).
Μερίδιο θα πάρουν επίσης όλα τα παιδιά και οι πρώην σύζυγοι του Μαντέλα, ενώ ο δικαστής δήλωσε προς τους δημοσιογράφους πως η διανομή της περιουσίας έγινε δεκτή χωρίς αμφισβητήσεις, μέχρι στιγμής.
Η τρίτη σύζυγος του Μαντέλα μάλιστα, η Γκράσα Μασέλ, ενδέχεται να παραιτηθεί των δικαιωμάτων της στην περιουσία, δήλωσε ακόμη ο Μοσενέκε στη συνέντευξη Τύπου, στην οποία συνόψισε μέρη της 40σέλιδης διαθήκης του Μαντέλα.
Ο Μαντέλα περιέλαβε επίσης στη διαθήκη του τα παιδιά της Γκράσα Μασέλ, την οποία παντρεύτηκε όταν εκείνος ήταν 80 ετών.
Ο Μαντέλα, ο οποίος πέθανε το Δεκέμβριο σε ηλικία 95 ετών, άφησε πίσω του μια περιουσία που περιλαμβάνει μια πολυτελή κατοικία στο Γιοχάνεσμπουργκ, μια μικρή κατοικία στη γενέτειρά του, την αγροτική επαρχία του Ανατολικού Ακρωτηρίου, και δικαιώματα από τις πωλήσεις των βιβλίων του, μεταξύ των οποίων και της αυτοβιογραφίας του με τίτλο “Μακρύς δρόμος προς την ελευθερία”.
Η κληρονομιά του περιλαμβάνει επίσης ένα ισχυρό πολιτικά και ηθικά όνομα, που μερικά από τα εγγόνια και τα δισέγγονά του έχουν ήδη χρησιμοποιήσει για να διαφημίσουν τα πάντα, από ρούχα μέχρι τηλεοπτικές εκπομπές ριάλιτι.
Μερικά από τα εγγόνια του έχουν αρχίσει να διαθέτουν στην αγορά μια σειρά από καπέλα και μπλουζάκια που φέρουν την εικόνα του Μαντέλα κάτω από τη φράση “Μακρύς δρόμος προς την ελευθερία”, η οποία χρησιμεύει ως εμπορικό σήμα. Δύο από τις εγγονές του που έχουν την έδρα τους στις ΗΠΑ πρωταγωνίστησαν σε μια τηλεοπτική εκπομπή ριάλιτι με τίτλο “Όταν είσαι μία Μαντέλα”.
Αυτό το επιθετικό μάρκετινγκ, καθώς και πληροφορίες για συγκρούσεις μεταξύ μερικών μελών της οικογένειας για τα χρήματα του Μαντέλα, έχει τροφοδοτήσει στη Νότια Αφρική την εντύπωση ότι μερικά από τα μέλη της οικογένειας έχουν εκμεταλλευθεί το διάσημο συγγενή τους.
tragiko.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου