ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Τέλη του 2014 ξεκινά η παραγωγή ελληνικού αυτοκινήτου…

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr     " 

Last updated on 
Το θρυλικό Pony έχει γράψει τη δική του ιστορία...
Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη
Εκατοντάδες αυτοκίνητα πωλούνται στην ελληνική αγορά και σε ποσοστό 100% προέρχονται από ξένες χώρες. Όλα τα μοντέλα που είναι προς διάθεση κατασκευάζονται στο εξωτερικό αλλά όπως φαίνεται αυτό θα αλλάξει από τα τέλη του έτους κάνοντας το όνειρο χιλιάδων Ελλήνων πραγματικότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο έχει προχωρήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό το όλο project και σε λίγους μήνες θα δούμε στους δρόμους να κυκλοφορεί ελληνικό αυτοκίνητο! Η διαδικασία αφορά το κομμάτι της έγκρισης τύπου και αν όλα πάνε κατ’ ευχή, τότε θα ανοίξει ο δρόμος για την παραγωγή και άλλων ελληνικών οχημάτων.
Ήδη έχουν φτιαχτεί αυτοκίνητα!Προς το παρόν έχουν κατασκευαστεί και υπάρχουν (!) 2-3 αυτοκίνητα (ένα είναι άσπρο, το άλλο κόκκινο και το τρίτο παραμένει άγνωστο) που βρίσκονται στην διαδικασία εξέλιξης και δοκιμών οι οποίες γίνονται κάτω από άκρα μυστικότητα. Οι πληροφορίες θέλουν το όχημα αυτό να εφοδιάζεται με κινητήρες από πολύ γνωστές αυτοκινητοβιομηχανίες ενώ υπάρχει και ενδεχόμενο να έχει «βοηθήσει» με τον τρόπο του Έλληνας που εργάζεται σε εταιρεία – κολοσσό (για την προμήθεια μηχανικών συνόλων). Αρχικά θα δούμε εκδόσεις με κινητήρες βενζίνης ενώ πολύ σύντομα, από την στιγμή που θα ξεκινήσει η παραγωγή, θα υπάρξουν και εκδόσεις diesel. Επίσης δεν αποκλείονται και μοντέλα τύπου 4×4!
Θα εξάγετε…
Το αυτοκίνητο θα κυκλοφορήσει πρώτα, αν όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα, στην Ελλάδα, αλλά θα υπάρξουν και εξαγωγές σε άλλες χώρες, όχι μόνο της Ευρώπης αλλά και της Ασίας. Μάλιστα για ορισμένα κράτη θα γίνουν και τροποποιήσεις (π.χ. 7 θέσεις κ.ά.) προκειμένου να αποτελέσει δέλεαρ για τις τοπικές αγορές.
Το εντυπωσιακό για όλους τους Έλληνες δεν είναι πως θα μπορούν να αποκτήσουν το “δικό” τους αυτοκίνητο και να ενισχύσουν την χώρα αλλά και το γεγονός ότι η τιμή του θα είναι σε πολύ χαμηλά – προσιτά επίπεδα. Οι φήμες μιλούν για τιμή ακόμα και κάτω από τα 7.000 ευρώ κάτι που αν συμβεί θεωρείται δεδομένο πως θα αλλάξει πολλά στην καθημερινότητα χιλιάδων οδηγών.
Οι επόμενοι 2-3 μήνες θεωρούνται κρίσιμοι για να μπει το συγκεκριμένο project στο “αυλάκι”. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν αποκαλύπτουμε την εταιρεία η οποία ετοιμάζεται να αλλάξει πολλά….

VIDEO Στήν πηγή της ανάρτησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου