ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Πώς να χτίσετε θερμοκήπιο από.. πλαστικά μπουκάλια

ΠΗΓΗ : "     pentapostagma.gr        " 

Last updated on 
πώς-να-χτίσετε-θερμοκήπιο-από-πλαστικά-μπουκάλια-petΣε πολλά άρθρα μας σας έχουμε παρουσιάσει συμβουλές για κατασκευές που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας και περιλαμβάνουν τη χρήση φθηνών υλικών, όπως παραδείγματος χάριν πλαστικά μπουκάλια. Πολλοί άνθρωποι έχουν προσπαθήσει πολύ για έναν «υγιέστερο» πλανήτη τα τελευταία 20 χρόνια. Η ανακύκλωση στις ημέρες μας δεν αποτελεί μονάχα μια μόδα, αλλά μία αναγκαιότητα. Και είναι πολύ ευτυχές το γεγονός ότι η ανακύκλωση έχει μετατραπεί σε μία ωφέλιμη συνήθεια μέσω πολύ δημιουργικών λύσεων και χρήσεων!! Ένας πολύ καλός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια PETείναι να χτίσετε το δικό σας .. φθηνό θερμοκήπιο.

θερμοκήπιο-από-πλαστικά-μπουκάλια
Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να γνωρίζετε για το χτίσιμο ενός θερμοκηπίου μέσω της χρήσης πλαστικών μπουκαλιών PETείναι ότι θα πρέπει να απολαμβάνετε να εργάζεσθε με το συγκεκριμένο υλικό: το πλαστικό.
Το «κόλπο» της συγκεκριμένης κατασκευής είναι ότι στην πραγματικότητα οικοδομείτε έναν «τοίχο» ανά φορά, παρόλο που συνολικά θα έχετε να ασχοληθείτε με μία κατασκευή που προσομοιάζει με ένα «κάστρο». Η κατασκευή σας θα απαιτήσει τη χρήση περίπου χιλίων πλαστικών μπουκαλιών PET με στόχο να καταφέρετε να οικοδομήσετε μία συνολική κατασκευή διαστάσεων 2 επί 2 μέτρων.
Μία αποτελεσματική συμβουλή για να ξεκινήσετε τη διαδικασία είναι να μετρήσετε τη διάσταση των μπουκαλιών. Αν το κάνετε αυτό, τότε το πλαίσιο της κατασκευής θα είναι στο ακριβώς κατάλληλο μέγεθος. Αν όμως, υπάρξει οποιοσδήποτε λάθος υπολογισμός, μπορείτε με ευκολία να μικρύνετε το ύψος με το να κόψετε μερικά μπουκάλια.
Στη συνέχεια θα πρέπει να κόβετε και να κολλάτε τα μπουκάλια μεταξύ τους και στη συνέχεια στο ξύλινο πλαίσιο. Εργασθείτε στο ξύλινο πλαίσιο που έχει τοποθετηθεί στη βάση της κατασκευής.
Διασφαλίστε ότι έχετε τοποθετήσει μερικά κομμάτια ξύλου ακριβώς κάτω από το πλαίσιο. Με αυτόν τον τρόπο, τα μπουκάλια θα τοποθετηθούν ακριβώς στο μέσο του πλαισίου. Τοποθετήστε μικρή ποσότητα σιλικόνης ανάμεσα στα μπουκάλια μόλις έχετε κατασκευάσει τον πρώτο σας «τοίχο». Κάντε το ίδιο για κάθε επόμενο «τοίχο».
Μην ξεχάσετε να τοποθετήσετε ένα επικάλυμμα που θα χρησιμοποιηθεί ως μέσο εξαερισμού. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε την πιο φουτουριστική εκδοχή της κυκλικής δομής θερμοκηπίου (βλέπε εικόνες). Η απόφαση είναι δική σας!
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου