ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Η ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΩΣ ΒΑΣΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΙΗΜΕΡΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

11/03/2014
Γράφει η Μαρίνα Κουρμπέλα
Διήμερο Διεθνές Συνέδριο με ένα, διαχρονικά ενδιαφέρον θέμα και πολύ επίκαιρο στην εποχή της κρίσης «Η Εξωστρέφεια ως Στρατηγική Επιλογή: Όραμα και Πραγματικότητα», οργανώνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΠΣΕ) η Κεντρική Εξαγωγική Οργάνωση της χώρας.

Το Συνέδριο θα γίνει στις 18 και 19 Μαρτίου, στο ξενοδοχείο HILTON και τελεί υπό την αιγίδα δύο Υπουργείων, των Υπουργείων Εξωτερικών και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και του Δήμου Αθηναίων.

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίουθα κηρύξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, ενώ ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Αντώνης Σαμαράς, έχει αποδεχθεί να είναι Κεντρικός Καλεσμένος και Ομιλητής στο δείπνο του συνεδρίου.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος θα είναι ο Κεντρικός Καλεσμένος και Ομιλητής στη δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου.

Η οργάνωση του συνεδρίου διεξάγεται σε συνεργασία με την εταιρεία Συμεών Γ. Τσομώκος ΑΕ. 


Χριστίνα Σακελλαρίδη: Να αναδείξουμε την ενίσχυση της εξωστρέφειας, ως βασική αναπτυξιακή πολιτική της χώρας
Η ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας, αλλά και των διεθνών εμπορικών σχέσεων της χώρας, αποτελεί κοινό τόπο ως στρατηγική επιλογή ανάπτυξης και εξόδου από την ύφεση, αναφέρει η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων κ. Χριστίνα Σακελλαρίδη σε σχετικη ανακοίνωση και καλεί σε συνεργασία για να «αναδείξουμε την ενίσχυση της εξωστρέφειας, ως βασική αναπτυξιακή πολιτική της χώρας».

Προσδοκίες από το Συνέδριο Το Διήμερο Διεθνές Συνέδριο, το οποίο εντάσσεται στο Επίσημο Πρόγραμμα των Παράλληλων Εκδηλώσεων της Ελληνική Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, αναμένεται να εξελιχθεί σε ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της χρονιάς, με έμφαση στον τομέα του διεθνούς εμπορίου.

Παρέχοντας το βήμα σε εισηγητές και θεσμικούς παράγοντες διεθνούς κύρους, αναμένεται να διατυπωθούν σκέψεις, θέσεις και προτάσεις και να εξαχθούν συμπεράσματα που θα χρησιμεύσουν στην Κυβέρνηση και στις επιχειρήσεις για τη λήψη των αναγκαίων συμπληρωματικών μέτρων ή παρεμβάσεων προς την υλοποίηση της προσπάθειας για μία πιο εξωστρεφή ελληνική οικονομία.


Blog:marina anastas.kourbela

ΠΗΓΗ : "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου