ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΜΕ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ - ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ

ΑΔΕΔΥ: ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΟΣ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΖΗΤΕΙ Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

14/03/2014
Εγκρίθηκαν τελικά τα 14 άρθρα και οι 5 τροπολογίες του νομοσχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχετικά με την διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων και τις συγχωνεύσεις φορέων του Δημοσίου, μετά από ονομαστική ψηφοφορία.
Την ονομαστική ψηφοφορία προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ και αφορούσε τα άρθρα 6, 7, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 20, 21, 43, και τις τροπολογίες 1241, 1251, 1252, 1253 και 1255.
Το ενδιαφέρον κατά την ψηφοφορία, η οποία χαρακτηρίσθηκε από 66 απουσίες, επικεντρώθηκε στην τροπολογία 1251, η οποία, σύμφωνα με την αντιπολίτευση αφορούσε διαγραφή προστίμων σε εταιρείες που εμπλέκονται σε τριγωνικές – ενδοομιλικές συναλλαγές.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ψήφισαν «ναι» σε όλα τα άρθρα και τις τροπολογίες. Από την ΝΔ διαφοροποιήθηκε ο Νικήτας Κακλαμάνης, ψηφίζοντας «παρών» στην τροπολογία 1253 για την διαδημοτική κινητικότητα, ενώ περισσότερες ήταν οι διαφοροποιήσεις από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ.
Οι Απόστολος Κακλαμάνης και Θάνος Μωραΐτης καταψήφισαν το άρθρο 17 (κατάργηση της Ακαδημίας για την Ελευθερία στο Μεσολόγγι) και δήλωσαν «παρών» σε όλες τις τροπολογίες. Ακόμη, ο Απόστολος Κακλαμάνης δήλωσε «παρών» στο άρθρο 6.
«Παρών» στις τροπολογίες δήλωσε και ο Δημήτρης Κρεμαστινός, ενώ καταψήφισαν την τροπολογία για τα πρόστιμα στις ενδοομιλικές συναλλαγές οι Γιώργος Ντόλιος, Γιάννης Κουτσούκος, Μιχάλης Κασσής και Γιάννης Δριβελέγκας.
Από την γραμμή της ΔΗΜΑΡ διαφοροποιήθηκε ο Βασίλης Οικονόμου, καθώς ψήφισε υπέρ του άρθρου 14, που αφορά την κατάργηση του Οργανισμού για την λίμνη Κωπαϊδα.
Οι Ανδρέας Λοβέρδος και Χρήστος Αηδόνης (Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα) καταψήφισαν το άρθρο 6 (κατάργηση Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας), ενώ ο ανεξάρτητος Βουλευτής Μίμης Ανδρουλάκης καταψήφισε όλα τα άρθρα και τις τροπολογίες, δηλώνοντας «παρών» στο άρθρο 14.
ΑΔΕΔΥ: «Δεν συμμετέχουμε σε ένα προσχηματικό διάλογο»
Την ίδια ώρα, αρνητική είναι η απάντηση της ΑΔΕΔΥ στο αίτημα του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκης για συνάντηση.
Η ΑΔΕΔΥ, όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση, «δεν πρόκειται να συμμετέχουμε σε ένα προσχηματικό διάλογο» και καταγγέλλει ότι η πρόσκληση γίνεται αφού έχει ήδη ψηφιστεί το επίμαχο νομοσχέδιο που καταργεί 23 φορείς του δημοσίου οδηγώντας τους εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα και απολύσεις.
«Ο διάλογος τον οποίο επιζητεί ο κ. υπουργός είναι προσχηματικός και θέλει να καταστήσει την ΑΔΕΔΥ συμμέτοχο και συνένοχο στις αποφασισμένες 15.000 απολύσεις που ξεκινάνε σε λίγες ημέρες» αναφέρει.
Επίσης, κατηγορεί τον υπουργό ότι «θεσμοθετεί μια ψευδεπίγραφη αξιολόγηση χωρίς αντικειμενικά κριτήρια και αξιολογητές, με μοναδικό στόχο τη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού διαθεσιμοτήτων – απολύσεων».
Ακόμη, η ΑΔΕΔΥ καλεί τον κ. Μητσοτάκη «αν πράγματι επιθυμεί ένα γνήσιο και εποικοδομητικό διάλογο για την αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης, να ακυρώσει τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων, τις οποίες εκτιμά ότι έχουν τιμωριτικό χαρακτήρα».
«Όταν αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα πραγματικά προβλήματα της δημόσιας διοίκησης και τη στήριξη των δημοσίων υπηρεσιών και αγαθών, η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. είναι σε θέση με τις προτάσεις και απόψεις της να συμβάλει δημιουργικά», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου