ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΟΙΗΣΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑ – ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΒΑΣΚΩΝ



ΤΕΤΑΡΤΗ 19/03/2014

Μια βραδιά εξερεύνησης με ποιητική διάθεση σε ένα κόσμο στίχων και τραγουδιών αλλά και στην ιδιαίτερη ταυτότητα των Βάσκων.
Σας υπενθυμίζουμε ότι ο μηχανογραφικός έλεγχος των συμμετεχόντων στις εκδηλώσεις αλλά και η καταγραφή της παρουσίας των μελών της λέσχης μας, θα εκτελείται στο ισόγειο του κτιρίου. 
Για τα μέλη μας που δεν δικαιούνται κάρτα, ο έλεγχος θα γίνεται με βάση την λίστα συμμετοχής. Για τα υπόλοιπα μέλη μας, ο έλεγχος θα γίνεται υποχρεωτικά μέσω της κάρτας μέλους έτσι ώστε να διασφαλίζουμε καλύτερα την διαδικασία προσέλευσης.
Δηλώστε απαραίτητα τη συμμετοχή σας στο 210.41.01.601 εσ. 123, είτε στην πρώτη εκδήλωση είτε στην δεύτερη είτε και στις δύο. Μεσολαβεί διάλειμμα μεταξύ των εκδηλώσεων.


18:15  ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με τον  Μάνο Ελευθερίου
Στα προεόρτια της Παγκόσμιας Ημέρας ποίησης (21/2), ένας κοσμοπολίτης λόγιος  μας ταξιδεύει στο έντεχνο τραγούδι . Ο συγγραφέας , ποιητής Μάνος Ελευθερίου  και ένας από τους σημαντικότερους έλληνες στιχουργούς θα μας οδηγήσει στα μονοπάτια της τέχνης  και των στοίχων του . Λόγια που τραγουδήθηκαν  , που τραγουδιούνται και θα τραγούδιουνται  . Στίχοι του  μελοποίησαν σημαντικοί παλαιότεροι και νέοι συνθέτες κι ερμήνευσαν αγαπημένοι τραγουδιστές. Ποιος είναι, όμως, ο διακριτικός, ευγενικός, ευφυής, διεισδυτικός κος  Ελευθερίου; Για τον Μάνο Ελευθερίου δεν χρειάζονται συστάσεις.

19:30  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ: Η χώρα των Βάσκων
Κατοικούν στο Βορρά της Ιβηρικής χερσονήσου, ανάμεσα στον Ατλαντικό και τα Πυρηναία, εδώ και χιλιάδες χρόνια. Κατάφεραν να διατηρήσουν την ιδιαίτερη ταυτότητά τους, την αρχαία γλώσσα, τις παραδόσεις και το  πάθος τους για ελευθερία, υπό αντίξοες συνθήκες. Είναι Βάσκοι. Πρόκειται για ένα λαό ανέκαθεν περήφανο, φιλελεύθερο, πείσμωνα και φιλόξενο. Αποκαλούν την Χώρα τους Euskal Herria ( Γή των Βάσκων )  και είναι μια γωνιά της Ευρώπης με αμέτρητα μνημεία, μεσαιωνικά χωριά και όμορφες πόλεις.  Τα τοπία της είναι εξίσου  φαντασμαγορικά, με αμμουδερές παραλίες, καταπράσινα βουνά  και  αυθεντικές σκηνές καθημερινότητας. 
ΒΡΑΔΙΑ με άρωμα Ισπανίας,  τάκος, σανγκρία και ντουέντε.  

Η δήλωση συμμετοχής είναι υποχρεωτική. Παρακαλούμε δηλώστε τη συμμετοχή σας, καλώντας στο τηλέφωνο 210.41.01.601 εσ. 123
Σε περίπτωση που δηλώσατε συμμετοχή και για οποιαδήποτε αιτία δεν μπορείτε τελικά να παρευρεθείτε, παρακαλούμε όπως ακυρώσετε τη συμμετοχή σας καλώντας στο τηλέφωνο 210.41.01.601 εσ. 123

ΠΗΓΗ : "   Versus Travel Newsletter

 
newsletter@versus-travel.gr     " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου