ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

" ΕΝΑΣ ΣΑΚΟΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ " Ως blog θα έδινα έναν διαφορετικό τίτλο : " ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ "

Επειδή αυτές τις ημέρες αναρτώ διάφορα περί ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΥ  η σημερινή ανάρτηση της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΖΩΝΗΣ έρχεται να με αυτήν να δώσει σε όλους ένα μήνυμα ΤΙ ΕΙΝΑΙ και ΤΙ ΚΑΝΕΙ ο ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΣ.Τα λόγια είναι περιττά.

14/03/2014

Οι Πρόσκοποι αισιόδοξοι και πάντα έτοιμοι για το καλό ετοιμάζουν μέσα στο μήνα Μάρτιο μία δράση προσφοράς προς τα παιδιά και το συνάνθρωπο. Η λογική της δράσης είναι πολύ απλή! 

Η περίοδος των γιορτών μπορεί να πέρασε αλλά οι ανάγκες των συνανθρώπων μας είναι αδύνατον να καλυφθούν από τις προσφορές της εορταστικής περιόδου!

Συνεχίζουν και αυξάνονται μέρα με την ημέρα. Για τους Προσκόπους κάθε μέρα, κάθε ώρα, είναι ώρα για προσφορά και ανάληψη πρωτοβουλιών σε εθελοντικό επίπεδο! 


Γι’ αυτό ανοίγουν τις Εστίες στο κοινό, στη γειτονιά και να γίνουν οι κατά τόπους συλλέκτες καλής θέλησης και κοινωνικής αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο! Κάθε ένας από εμάς έχει πιθανότατα κάποια αντικείμενα – βιβλία, ρούχα, παιχνίδια ή και τρόφιμα μακράς διαρκείας – τα οποία δεν χρειάζεται πια ή απλά θα ήθελε να τα προσφέρει σε κάποιον άλλο που τα έχει περισσότερο ανάγκη.

Οι Προσκοπικές Εστίες σε όλη την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων της Κηφισιάς ανοίγουν τις πόρτες τους και την αγκαλιά τους σε όλους του πολίτες που θέλουν να προσφέρουν κάποιο από τα παραπάνω είδη.

Κάθε Σάββατο 12.00-14.00, του μηνός Μαρτίου, τις ώρες των συγκεντρώσεών μας, οι Βαθμοφόροι μας θα δέχονται τις προσφορές σας στο χώρο των Προσκόπων της Κηφισιάς, επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη 73.

ΠΗΓΗ :"  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ "  και Λίγα συμπληρωματικά λόγια απο το BLOG.

BLOGGER : Στον Νόμο των Λυκοπούλων θα δούμε την παρακάτω παράγραφο :

" Το Λυκόπουλο είναι υπάκουο, φροντίζει για τους άλλους και για τον ευατό του και κάνει κάθε μέρα μία καλή πράξη  " 

Μία Καλή Πράξη την ημέρα = 365 Καλές Πράξεις το Χρόν.

Στό ΝΟΜΟ του ΠΡΟΣΚΟΠΟΥ θα διαβάσουμε στην Τρίτη παράγραφο : Ο Πρόσκοπος είναι χρήσιμος στην Οικογένειά του και στην Κ ο ι ν ω ν ί α. 

Η αναφερόμενη κίνηση " ΄Ενας Σάκος Προσφοράς σε κάθε γειτονιά  " αντιστοιχεί στις λέξεις χρήσιμος στην Κοινωνία. 

Στο Ναύπλιο όταν λειτουργούσε το 1ο Σύστημα Προσκόπων Ναυπλίου είχε δραστηριοποιηθεί στον Τομέα αυτό.
Το δείχνουν οι φωτογραφίες
Μιλάμε για τα χρόνια περίπου το 2004 με 2008 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου