ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

«ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΝΑΤΟ- ΡΩΣΙΑΣ

ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΑΤΛΑΝΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ

03/04/2014
Για «ιστορικό ολίσθημα», το οποίο θα κάνει χειρότερη την απομόνωση της Ρωσίας, έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, αναφερόμενος σε μία περαιτέρω ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία πέραν της Κριμαίας.

Επιπλέον, ο κ. Ράσμουσεν, μιλώντας μετά το τέλος της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών των χωρών – μελών της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες, ανέφερε ότι Θα είχε μακροπρόθεσμες συνέπειες στη σχέση μεταξύ Ρωσίας και δυτικού κόσμου, θα ήταν ένας κακός υπολογισμός με τεράστιες στρατηγικές συνέπειες.
Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ εξέφρασε ανησυχία για την απόφαση του ΝΑΤΟ να σταματήσει κάθε συνεργασία με τη Μόσχα, σε τηλεφωνική συνομιλία του με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζον Κέρι.
Οι επικεφαλής της ρωσικής και της αμερικανικής διπλωματίας αντίστοιχα συζήτησαν επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, τις δυνατότητας διεθνούς συνεργασίας γύρω από την κρίση στην Ουκρανία.
Την Τρίτη, οι υπουργοί Εξωτερικών των 28 χωρών - μελών του ΝΑΤΟ αποφάσισαν να διακόψουν τόσο την πολιτική όσο και την στρατιωτική συνεργασία της συμμαχίας με τη Ρωσία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προσάρτηση, από πλευράς της Μόσχας, της ουκρανικής επαρχίας της Κριμαίας.
Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι οι οικονομικές σχέσεις της χώρας του με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ δεν πρέπει να υποστούν βλάβη από «πολιτικές φιλοδοξίες και προκαταλήψεις» σχετικά με την κρίση στην Ουκρανία.
«Τα οικονομικά συμφέροντα δεν πρέπει να γίνονται θύματα πολιτικών προκαταλήψεων», δήλωσε ο κ. Μεντβέντεφ σε διάσκεψη επενδυτών.

ΠΗΓΗ : " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ     " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου