ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Η Μεγάλη Εργολαβία θα λέγεται… ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΤΩΝ ΣΤΕΝΩΝ.

ΠΗΓΗ : " pentapostagma   "

Posted: April 17, 2014 at 8:15 am, Last Updated: April 17, 2014 at 1:19 am
         
Γραφικό national-pride
Ποιος θα το κάνει;
Ποιοι θα του δώσουν την εργολαβία;
Ποια θα είναι τα ανταλλάγματα;
Απαντήσεις θα δοθούν σε λίγο καιρό όμως  η επικαιρότητα τρέχει και μας προϊδεάζει για αυτό που έρχεται.

Θα γίνει ανάπτυξη νέων δυνάμεων «στη θάλασσα, στον αέρα, στο έδαφος» και μάλιστα «αμέσως», πράγμα που «σημαίνει εντός ημερών», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Βορειοατλαντικού Συμφώνου Άντερς Φο Ράσμουσεν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τις αποφάσεις που έλαβαν οι πρεσβευτές των κρατών-μελών του.
Τα μαχητικά αεροσκάφη του NATO θα πραγματοποιούν περισσότερες υπερπτήσεις στην περιοχή της Βαλτικής, συμμαχικά πολεμικά πλοία θα καταπλεύσουν στη Βαλτική θάλασσα, στην ανατολική Μεσόγειο και αλλού, ενώ συμμαχικές χερσαίες δυνάμεις θα συμβάλλουν στη βελτίωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των στρατών των κρατών-μελών του Συμφώνου, στην εκπαίδευσή τους και σε γυμνάσια που θα διεξαχθούν, πρόσθεσε ο Ράσμουσεν. http://www.hellasforce.com/Απριλίου 16, 2014
Ο Γενικός Γραμματέας του Βορειοατλαντικού Συμφώνου Άντερς Φο Ράσμουσεν λέει ότι , ¨¨ συμμαχικά πολεμικά πλοία θα καταπλεύσουν στη Βαλτική θάλασσα, στην ανατολική Μεσόγειο και αλλού¨¨  , αλλά δεν διευκρινίζει που αλλού;
Γιατί δηλαδή  δεν αναφέρει την Μαύρη Θάλασσα που είναι ουσιαστικής σημασίας;
Η Μαύρη Θάλασσα είναι κλειστή και σχεδόν αδιέξοδη εκτός της περιοχής των Στενών, ελέγχεται μάλιστα ευκολότερα από τα γεωστρατηγικά βεληνεκή της Ρωσίας.
Οι όροι επίσης που διέπουν την συμφωνία του Μοντρέ  περιορίζουν τον χρόνο παραμονής ναυτικών δυνάμεων ξένων χωρών, οι δε πολεμικές μοίρες τους  πρέπει να ανανεώνονται κάθε τόσο και  λιγάκι.
Όλα τα ανωτέρω όμως  συνιστούν ουσιαστικά μειονεκτήματα σε περίπτωση που επιδεινωθούν οι συνθήκες στην Ανατολική Ουκρανία.
Λοιπόν αν δεν μπορούν να καταπλεύσουν άνετα συμμαχικά πλοία στην Μαύρη Θάλασσα, τότε πως μπορεί να εξουδετερωθεί ο Ρωσικός στόλος που βρίσκεται ήδη στην Μαύρη Θάλασσα και ταυτόχρονα να διασφαλισθεί η άνεση των κινήσεων των συμμαχικών πλοίων που θα  βρεθούν στην Ανατολική Μεσόγειο ώστε να αισθάνονται σιγουριά ;;
Αυτό μπορεί να γίνει με μία μόνο κίνηση που θα σφραγίζει τα Στενά του Βοσπόρου – Δαρδανελλίων.
Εδώ όμως χρειάζεται μία δικαιολογία ισχυρή για να κλείσουν τα Στενά.
Από την ιστορία των διασκέψεων που αφορούν τα Στενά διαβάζουμε..
Η διάσκεψη στήθηκε στην ελβετική πόλη Μοντρέ με διαπραγματευτές από τη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ελλάδα, τη Γιουγκοσλαβία και τις τότε χώρες που βρέχονται από τη Μαύρη Θάλασσα. Στις 20 Ιουλίου 1936, υπογράφτηκε η συνθήκη. Η Τουρκία αποκτούσε πάλι το δικαίωμα να οχυρώσει τα στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων. Την ίδια μέρα, 30.000 Τούρκοι στρατιώτες αναπτύχθηκαν στις επίμαχες περιοχές.
Νέοι κανονισμοί καθόρισαν το συνολικό εκτόπισμα των πολεμικών πλοίων που τα περνούν σε καιρό ειρήνης, ενώ ειδικά η Σοβιετική Ένωση δεν χρειαζόταν άδεια για τα δικά της πλοία, εκτός από τα αεροπλανοφόρα και τα υποβρύχια.
Σε περίπτωση πολέμου, η Τουρκία μπορεί να απαγορεύει τη διέλευση πολεμικών πλοίων.
Αν, όμως, δε μετέχει στον πόλεμο, δεν μπορεί να απαγορεύσει τη διέλευση ναυτικών δυνάμεων που εκτελούν απόφαση της Κοινωνίας των Εθνών (του ΟΗΕ πλέον) ή δυνάμεων που ανήκουν σε κράτος με το οποίο έχει υπογράψει συνθήκη αμοιβαίας βοήθειας (π.χ. χώρας μέλους του κατοπινού ΝΑΤΟ). Τα Στενά.(Έθνος, 27.5.1997) (τελευταία επεξεργασία, 3.2.2009) http://hggiken.pblogs.gr/http://historyreport.gr/

Μόλις εχθές  η Τουρκία με μία σημειολογική κίνηση σχεδόν απέναντι από τα Στενά στο Βόρειο Αιγαίο μας έδωσε ένα μήνυμα!!

Σκληρές αερομαχίες είχαμε χθές μετά από πολύ καιρό στο Αιγαίο όταν τέσσερα οπλισμένα τουρκικά μαχητικά F-16C από την αεροπορική βάση του Μπαλίκεσιρ εισέβαλλαν στο Αιγαίο βόρεια-βορειοανατολικά της Σαμοθράκης και ενεπλάκησαν σε δύο περιπτώσεις με ισάριθμα ελληνικά F-16C που είχαν απογειωθεί δύο από την Λήμνο και δύο από την Σκύρο.Τα τέσσερα τουρκικά μαχητικά (εξίσου σπάνιο να είναι όλα οπλισμένα) μπήκαν στο Αιγαίο από την περιοχή της Ζουράφας (Λαδόξερα) κατέβηκαν βόρεια της Λήμνου, στη συνέχεια πέρασαν απο τα δυτικά στα νότια της Λήμνου, έκαναν τον γύρο της Λέσβου καταδιωκόμενα από τα ελληνικά μαχητικά και εν συνεχεία αποχώρησαν. http://greeknation.blogspot.gr/Τρίτη, 15 Απριλίου 2014
Το μήνυμα είναι ότι όλες οι παραπάνω περιοχές των εμπλοκών βρισκόταν υπεράνω των  διεθνών διαδρόμων ναυσιπλοΐας απέναντι από τα ΣΤΕΝΑ.
Αναρωτιόμαστε αν οι γείτονες πήραν ήδη την εργολαβία και με τι ανταλλάγματα;;
Κάποιοι σφράγισαν τον ΤΑΦΟ του ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ και αυτός ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ!!!
Κάποιοι επιθυμούν να σφραγίσουν τα Στενά και να προκαλέσουν αλυσιδωτές εξελίξεις και γεγονότα… πριν και μετά στην ευρύτερη περιοχή.
Κάποιοι σφράγισαν το μέλλον της Ελλάδος  με δυστυχία για να προκαλέσουν  δίχως να το θέλουν την Ανάσταση της. ΟΨΟΜΕΘΑ
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
 Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου