ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Η εκκλησία μπροστά και στην Ομογένεια για να διατηρήσουν άσβεστα τα ιδανικά του Ελληνοχριστιανισμού.. Για το φεστιβάλ στον Αγιο Κωνσταντινο, την ενορία μας.


Δείτε παρακάτω.Εύγε.
ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ, 

Κοσμοσυρροή στο Φεστιβάλ του Κέμπριτζ. Ο π. Αστέριος για Δημήτριο και Βαρθολομαίο

ΤΕΤAΡΤΗ, 18 ΙΟΥΝΙΟY 2014 |
  ΤΟΥ ΘΕΌΔΩΡΟΥ ΚΑΛΜΟΎΚΟΥ 0 ΣΧΟΛΙΟ
CAMBRIDGE FESTIVAL 1
Το Φεστιβάλ του Κέμπριτζ

Σχετικά

ΒΟΣΤΩΝΗ. Γέμισε με χαρούμενες ελληνικές φωνές, μουσική, τραγούδι και χορό ολόκληρη η περιοχή του Κέμπριτζ της Μασαχουσέτης με το φεστιβάλ της κοινότητας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.
Το επισκέφτηκαν χιλιάδες ομογενείς και Αμερικανοί συμπολίτες μας και απόλαυσαν τα εύγευστα ελληνικά φαγητά και γλυκά κάτω από την τεράστια τέντα υπό τους ήχους ζωντανής ελληνικής μουσικής.
Η κοινότητα ιδρύθηκε από Ελληνες μετανάστες το 1917 και συνεχίζει μέχρι σήμερα το όραμά τους, για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία, με αμείωτους ρυθμούς και συνεχείς προσπάθειες.
Προϊστάμενός της είναι από το έτος 1977 ο λόγιος πρωτοπρεσβύτερος Αστέριος Γεροστέργιος, διδάκτορας Θεολογίας, απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Βοστώνης και του κορυφαίου Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την κοινότητα. Επίσης, σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και το γνωστό Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης γνωστό ευρύτερα ως ΜΙΤ.

CAMBRIDGE FESTIVAL 3Στην είσοδο του φεστιβάλ κάθονταν οι υπεύθυνοι της λαχειοφόρου Χρήστος Πανταζόπουλος και Βίκυ Βαλτάρου. Ο κ. Πανταζόπουλος είναι 47 χρόνια στην κοινότητα και κατάγεται από τη Σπάρτη.
Ο Αρης Ζαφειρόπουλος από τα πλέον δυναμικά στελέχη της κοινότητας επί 30 και πλέον χρόνια, 20 από τα οποία υπηρέτησε στο κοινοτικό συμβούλιο, και επί πολλές δεκαετίες καθημερινός αναγνώστης του «Εθνικού Κήρυκα» άφησε την εργασία του – είναι ιδιοκτήτης μαζί με τον γιο του Γιώργο του συνεργείου επισκευής αμαξωμάτων των αυτοκινήτων του Alfa-Omega Auto Body στο Γουότερτάουν και εργαζόταν από το πρωί μέχρι το βράδυ στο φεστιβάλ. Είπε ότι «είμαστε εδώ για ό,τι χρειαστεί η κοινότητα» και συμπλήρωσε ότι «ο π. Αστέριος δεν είναι μόνο ο άριστος ιερέας μας, αλλά είναι και ο καλός μας φίλος, είναι εξαιρετικός άνθρωπος».
CAMBRIDGE FESTIVAL 2Ο κ. Ζαφειρόπουλος κατάγεται από το Τριόλιθο Καλαβρύτων και ήλθε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1972.
Ο π. Αστέριος Γεροστέργιος, ο οποίος συμπλήρωσε 37 χρόνια ιερατείας στην κοινότητα είπε ότι «κυρίως εδώ έρχονται βέβαια και δικοί μας ομογενείς, αλλά έρχονται πολλοί Αμερικανοί κι όλο νέοι και το περιμένουν το φεστιβάλ. Είναι μία προσφορά της κοινότητας προς την πόλη η οποία το εκτιμά πολύ διότι στην αρχή φρόντισαν από την πόλη να το αρχίσουμε το φεστιβάλ και μάλιστα μας έδιναν και χρήματα». Είπε ακόμα, ότι «μας υποστηρίζει η πόλη με το να μη βάζουν κλήσεις στα αυτοκίνητα για στάθμευση, μας στέλνει αστυνομικούς, ειδικά βαρέλια για τα σκουπίδια».
Οταν τον ρωτήσαμε ποιο είναι το μυστικό που μείνατε 37 χρόνια στην κοινότητα, είπε «η υπομονή», ενώ η συμβουλή του στους νέους κληρικούς είναι «να μην κάνουν μεγάλα βήματα στη διακονία τους, να μην κάνουν ότι τα ξέρουν όλα διότι εκείνος που μας διδάσκει είναι ο λαός τον οποίον υπηρετούμε, το αναγνωρίζει, μας εκτιμά, μας σέβεται και ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εκκλησίας του. Δείτε πόσοι άνθρωποι εργάζονται εδώ εθελοντικά, δεν θα γινόταν τίποτε χωρίς αυτούς τους ανθρώπους». Και συμπλήρωσε ότι «δεν θα γινόταν τίποτε με πληρωμή διότι είναι τόσο ακριβά και τα πράγματα να αγοραστούν».
Είπε ακόμα πως «υπάρχουν εκατοντάδες φοιτητές εδώ γύρω στην περιοχή, έρχονται, τους εξυπηρετούμε, τις οικογένειές τους, αλλά η δύναμη της κοινότητας είναι τα τακτικά της μέλη».
Η κοινότητα ήταν τρόπον τινά η ενορία του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου όταν σπούδαζε στο Χάρβαρντ αλλά και αργότερα όταν δίδασκε. Ο π. Αστέριος είπε «σέβομαι και τιμώ τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο τον είχαμε μαζί μας για 28 σχεδόν χρόνια, δεν έλλειπε τη Μεγάλη Παρασκευή από εδώ και του Αγίου Κωνσταντίνου. Ακόμα κι από φοιτητής που ήταν στάθμευε το αυτοκίνητο στο πάρκινγκ, έγραφε τις εργασίες του στη γραφομηχανή μας, ευγενέστατος, καλός άνθρωπος. Ηλθε μία ή δύο φορές από τότε που έγινε Αρχιεπίσκοπος και τον δέχθηκε η κοινότητα με πολλή αγάπη».
CAMBRIDGE FESTIVAL 4Ο π. Αστέριος ήταν συμφοιτητής με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο όταν έκαναν αμφότεροι μεταπτυχιακές σπουδές στη Γερμανία. Είπε ότι «ήταν Διάκος εκείνος, καλλίφωνος, ευγενικός πάντοτε». Οταν τον ρωτήσαμε τι πρέπει να προσέξει ο Πατριάρχης για την Εκκλησία της Αμερικής, είπε «να προσέξει πάρα πολύ τη Θεολογική μας Σχολή, να διδάσκουν στα παιδιά την Ορθοδοξία όπως την παρέδωσαν οι Πατέρες κι όχι όπως αλλάζουν κάθε εβδομάδες μια με το ένα και μια με το άλλο όπως έκαναν με τον Σμέμαν και με τον Φίλιππο Σαλίμπα». Πρόσθεσε πως «όπως ξέρετε η αγωνία του Πατριάρχη είναι μεγάλη, βρίσκεται ανάμεσα σε συμπληγάδες από όλες τις μεριές. Πολλές φορές δεν συμφωνούμε με αυτά τα οικουμενιστικά που κάνει αλλά εμείς ξέρομε ότι βρίσκεται μέσα σε δυσκολίες και αναγκάζεται να τα κάνει αυτά». Τόνισε ακόμη, πως «η Αρχιεπισκοπή πρέπει να μείνει ενωμένη με το Πατριαρχείο γιατί αν μείνουμε μόνοι μας θα διαλυθούμε» και συμπλήρωσε «εδώ είμαστε Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, η ουσία της είναι Ελληνική»


smountzouris
@gmail.com       "
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου